Min tajming asså...!

publicerat i Nicole;

Ledsen för kass uppdatering! Men vi är i Järvsö, längtat hela vintern på att få åka bräda.. Sen andra dagen man är här är man sjuk!
Min tajming -> bli sjuk precis under semester..
Så jobbigt, alla andra är i backen och roar sig medan jag är här i stugan och plågas av förkylning. Varför alltid jag?

Nåja fick i alla fall njuta 1 hel dag med min bräda :/
/Nicole

Nikita

publicerat i Veckans ridpass;
Vart sist förra veckan som jag varit nu kanske två gånger iallafall.. surt! Men fick Nikita och var inte alls taggad för passet men förvänansvärt gick det super bra! Hittade verkligen henne både i galoppen och i traven och väldigt fort. Har alltid upplevt henne som lite seg och sådär men det gick super! Härlig känsla verkligen men hon är ändå inte någon favorit. Juste Nicole och Saga.. har ALDRIG sett Saga så fin helt sjukt! Jag var nästan tvungen att stanna upp och kolla på hur fint hon gick, helt otroligt alltså! :D
 
Idag så är man ju näst sist och ja kan tänka mig Nikita igen men helst nån annan ändå :)
/Alex

BÄSTA KÄNSLAN EVER! 18/03 -13

publicerat i Veckans ridpass;
Idag fick vi äntligen välja ponnyer som vanligt, inga utdelade eller lottade. Jag var näst sist (konstigt?) och tog Saga, älsklingen!
 
Ridpasset började lite sådär, jag hittade inte riktigt henne men efter ett tag så hade jag full kontroll. Vi minskade och ökade traven hela tiden. Vi red även på volterna en stor del av lektionen. Och eftersom hästarna stått hela helgen så var dom väldigt pigga och stela.
 
Hur som helst så är detta det bästa ridpasset jag någonsin ridit på Saga. Hon brukar ju vara som ett lok som bara springer på i galoppen. Det brukar kännas som att man nästan inte kan påverka den så mycket. Men OJ vad fin hon blev i galoppen! Nu jobbade hon verkligen tillsammans med sina bakben som oftast bara hänger med i galoppen. Det kanske låter som jag överdriver eller "skryter" men hon gick verkligen i en samlad galopp. Jag kunde öka och minska precis så mycket som jag ville.
 
Hela ridpasset kändes så magiskt på henne. Jag har aldrig lyckats få henne fin i galoppen, och nu har jag verkligen utvecklats på Saga, vilket var ett av mina mål 2013. Jag ska kämpa vidare på fina tjejen! <3
Bästaste Saga! Ville så gärna ha detta ridpass på film :/
/Nicole
 

Helt done nu

publicerat i Nicole;

Verkar som att alla är sjuka inklusive jag .. Jätte roligt, har dock inte haft feber. Men ni vet när man är sådär sjuk och orkar inte anstränga sig alls och huvudet bara inte hänger med på något? Sån sjuk har jag varit + vanilga förkylnings "symptomer".

Nåja prao pappret kom i brevlådan idag. Så nu är det helt klart ^-^ Ska bli sjukt kul att komma bort från skolan i 2 veckor! :D

Ridpasset i måndags ska jag skriva om så fort jag orkar, säger bara ett ord "Magiskt".
/Nicole

Dressyr 11/03 -13

publicerat i Veckans ridpass;
Jag fick Lussan utdelat! Blev ganska chockad då jag ridit henne 1 gång innan och det var för snart 2 år sen :P Men jag var taggad till tusen. Lussan är härlig, absolut, men ändå ingen som hamnar på topp 5 placering i min lista. 
 
Som ruriken säger var det dressyr, vi red på volterna, bogen in osv. Hon var ganska stretig i början, men mjuknade upp riktigt bra i både traven och galoppen. Som Birgitta sa finns det inte så många duktiga grupper längre som verkligen "rider" hästarna ordentligt är det vi "mer duktiga" som får ta "smällen" av det. Alla hästar protesterade, det blev allt från små stegringar, sparkar, små galopp snuttar, ryggningar osv. som kom med på måndagens ridpass. 
 
Lussan var i alla fall riktigt duktig (fast protester) så jag är riktigt nöjd över ridpasset. Kan tänka mig att rida henne  idag faktiskt, men skulle även kunna rida Ivan och Arabella :D

 
/Nicole

Bönan

publicerat i Veckans ridpass;
Jippii! Hehe fick Bönan utdelat, lite konstigt då jag inte ridit honom på ja kanske ett halvår. Men har ju faktiskt velat rida ett ordentligt dressyrpass på honom och nu fick jag det. Det gick jätte bra faktiskt, såklart han protesterar och gör "bönan sparkar" när det blir för jobbigt och även nån bockning blev det också men överlag var han superfin. Det var även den enda feedback jag fick.. "ja det ser bra ut", "han går jätte fint" mm, men jag vill ha kritik så jag kan utvecklas. Kanske måste rida svårare hästar, eller utmaningar så jag kan utvecklas ännu mer.
 
Finaste Böna <3

Saga förra måndagen

publicerat i Veckans ridpass;
 Skrev inte om lektionen förra veckan men fick Saga efter lite utlottning.. inte jätte kul direkt då jag ridit henne rätt mycket nu fast jag inte gillar henne hehe. 
Hoppade samma bana som på markarbetet fast lite högre dådå. Saga skötte sig som vanligt i hoppning och eftersom det var jätte mycket svängar och olika galopp så trodde jag att just det inte skulle gå bra, men det gick super! Landande i rätt galopp alla gånger förutom en som var sista hindret på lektionen :) SÅ det gick ju bra ändå.
 
Taggar lektionen idag.. det är dressyr och jag säger bara äntligen!! Kan tänka mig så många hästar idag så vi får se vem man får, är ju trots allt långt långt ner :/
 
/Alexandra

Prao plats fixad!

publicerat i Nicole;
Hm... Nu ska jag ju ha praktik. Eller det är vecka 17-18. Jag ska praoa på Karlslund, jag får rida gratis och vara med hästar varje dag i två veckor. Underbart! :) 
 
Nu ska prao pappret bara fyllas på, sen är det klart! Härligt att komma tillbaka till Karlslund, har saknar det mycket konstigt nog. :D Har funderat på att ta en privatlektion där, i hoppning alltså. Det skulle vara roligt :D
 
Nåja, idag är det Fredag och under helgen blir det bland annat att vara med bästavän, och andra kompisar man inte träffat på länge. Roligt !
/Nicole

Blöh!

publicerat i Alexandra;
Har cafeterian på lördag... fy asså det e så hemskt! Jag hatar det hehe :P Ska iallafall stå från 12-14 med Merve och Lisa.. men jag vet inte ens om de kommer :O Och sen så är det ännu jobbigare, för de sista som ska stå tror  jag inte har en aning om någon cafeteria, så antagligen kommer vi få fixa det me. Usch hatar detta! 
 
Det e typ bara jag och Nicole och några till i cafeterian alltid... för ingen annan dyker upp. Man ba ahapp och vad ska vi göra nu liksom. Förstår ni min ångest? :(
 
/Alex

Skolan började ju riktigt bra!

publicerat i Nicole;

Hade studiedag igår, så idag var min första dag i skolan :)

En riktigt rivstart alltså! Prim prov del 2, gick riktigt bra nu faktiskt, kunde allting ;D sedan spanska redovisning, fick A (sjukt glad!). Skolan kan väl inte börja bättre, eller!?

Just nu väntar jag på att min gitarr lektion ska börja. Ska ju sluta spela gitarr och börja på Piano (eventuellt) :)

Hoppning 04/03-13

publicerat i Veckans ridpass;
Vi fick inte utdelade hästar :( Utan vi skulle försöka komma överens om vilken häst alla skulle ha.
Vi fick välja mellan:
Bönan
Capitano
Lussan
Saga
Max
Ivan eller Nova
 
Två st i vår grupp fick tydligen Cappi och Bönan utan att resten av oss var överens om det.. Ganska fult gjort enligt mig, men inget man kan ändra på längre. Sen var vi fyra stycken kvar. Det blev lottning mellan alla som var kvar (förutom jag) om vem som skulle ha Lussan. Sen var det bara Ivan, Max och Saga kvar. Vi skrev upp hästarna på små lappar och sedan tog vi varsin lapp. Och på min lapp stod det MAX :D Gissa om jag blev glad!
 
Äntligen fick jag hoppa honom. Han var riktigt pigg, och vi fick sjukt bra språng hela tiden. Max är ju lite jobbig i lilla ridhuset när man ska hoppa eftersom han har en ganska stor galopp. Men det gick förvånansvärt bra med galoppen. Fick nästan inte stopp på honom efter hindrena för han var så pigg! Om han ändå alltid vore så härlig :)
Jag vet faktiskt inte hur högt vi hoppade :S Tror jag hörde Elin säga att dom låg på 70 :)
/Nicole
 
 
 

Strul med videon

publicerat i Nicole;
Svaren från frågestunden kommer upp så fort Imovie och Videofy.me vill sammarbeta med mig ;)

Någon som vill?

publicerat i Nicole;
Imorn är det äntligen ridning! Inte suttit uppe på en häst på 2 veckor... Känns tråkigt. Men imorn står hoppning på schemat :D Vi ska köra samma bana som vi hade under markarbetet för 2 veckor sen. Så det blir mycket träning på att landa i rätt galopp. Men det går säkert bra.. :P
 
Som Alex skrev förut så fick vi önska hästar. Jag önskade Max, då jag inte hoppat honom på ett bra tag. Men nu i efterhand så ångrar jag att jag inte önskade Bönan.. Har inte ridit honom på riktigt länge, och han går alltid åt bland dom första på listan, Så det hade ju passat bra att ta honom nu på hoppningen. Nåja, om jag inte får Max så är det ju inte hela världen. Kan tänka mig hoppa nästan vilken ponny som helst :)
 
Någon som föressten är i stallet imorn som skulle vilja filma eller fota? :) Skulle vara kul att få detta ridpass på film... Så någon som kan? c:
Saknar på något sätt gamla ridgruppen, inte nivå mässigt... Utan för alla som red i den :)
Rida Cappi på hackamore är nog det värsta som finns... I;
/Nicole
 
 

Skaffa egen blogg?

publicerat i Nicole;
Jag har börjat fundera över om jag ska skaffa en egen blogg. Men i så fall ska inte den bloggen bara handla om hästar, utan om min vardag. Eller så kanske vi kan börja blogga mer om annat på denna blogg, hm.. 
 
Vad tycker ni? Skriva mer om vardagen här eller skaffa en egen blogg? :)
 
Jag har haft 3 olika bloggar, som bara jag bloggade i. Min första var Nickizz, 2009/2010. Min andra var Picholo, 2010/2011, och den tredje var Nicos, 2011/2012. 
 
Tror detta var min tredje eller fjärde design på Nickizz bloggen. Hahhahahah xD
/Nicole
 
 
 
 

Främmande värld

publicerat i Nicole;
Snart är det ett år sen jag var med och lämnade min Fasters häst, Lucille (Lucy), till ett Avelstall i Linköping. Och snart kommer hennes föl! 
 
Jag hoppas på en Hingst, men man vet ju aldrig. Pappan, Buck, dog ganska nyligen. Men det var inte så konstigt då han var 26 år gammal. Hoppas även på att det blir en skäck ^-^
 
Fölet kommer i april, så då följer jag med min faster till Linköping och får träffa lilla fölet. Dom är ju så sjukt söta, långa smala ben som dom knappt har någon kontroll över *-* 
 
Bilder från Arkivet, April 2012.
/Nicole

Frågestunden!

publicerat i Frågor/Kommentarer;
Glöm inte våran frågestund! Fråga vad ni vill, allt mellan himmel och jord... Klicka er in här och ställ en fråga :D
Blir mycket roligare med fler frågor eller hur? :D