Alexandras nr. 4 Mr Bean

publicerat i A's topplista;
Bönan var min favorit förut men han har sjunkit rejält faktiskt. Dels för att det var år sedan jag red honom.. eller länge sen iallafall och mina senaste lektioner (har varit hopplektioner) på honom har inte varit super direkt, därav platsen på listan.
 
Hoppning kan han ju men minns att han är fin i dressyren också men det var så länge sen sist, kanske till och  med ett år sedan. Tror att då när Bean var min favorit så var det nog lite så också att det fanns en "specialitet" över honom, eller en alla älskade Bönan grejj och man fick honom bara när man valde först.
Vill testa ponnyn igen i dressyr men det kan nog ta ett långt tag för ja just nu väljer jag längst ner typ. :/

Blandade bilder från arkivet på Bönis :D
/Alex

Teori

publicerat i Veckans ridpass;
I måndags hade vi ingen ridning utan halv hopp och halv teori. Blev inte glad när jag fick veta att vi inte skulle rida, hade stannat hemma om jag visste det hehe :P Halva gruppen hoppade iallafall, det var samma bana som förra veckan ungefär med mycket svängar hit och dit. Lite svårt i lilla ridhuset med massa hinder, snäva svängar för då kan man inte direkt ha jätte höga höjder heller.
 
Fick önska till nästa vecka vilket inte de som red denna vecka fick, ett litet plus för att jag stannade i stallet även om jag ville hem. Önskade iallafall Capitano för att han var riktigt kul sist på höjdhoppningen och sen även Max, ja bara för att han är en trevlig liten prick :) Men vi får väl se vem man får...
 
Emma och Capitano nu på sportlovshoppet, fotat av Nico ;)
/Alexandra

Frågestund!

publicerat i Frågor/Kommentarer;

Nu kör vi på en frågestund tycker jag! Den avslutas när det är tillräckligt med frågor :) Det blir nog en video, där vi svarar på frågorna!
Så ställ oss ett par frågor :D

Nicoles nr. 3 Belle

publicerat i N's topplista;
Nu är ju topplistan snart slut! :S Och jag kom på att jag glömt en ponny, Lollipop .. Oups.. Men han hamnar ungefär på 7-8 plats. 
 
Men nu över till ponnyn som ligger på tredje plats, Belle. Men om ni läste inlägget som jag sist skrev om ridpasset på henne, så har hon förändrats och är inte alls lika rolig som hon varit förut. 
 
Men jag låter henne ligga kvar på en tredje plats då hon faktiskt ändå är en underbar ponny, som var min andra favorit på ridskolan när vi började rida här.
 
Belle är väldigt speciell, och kräver en rutinerad, lungn ryttare, med mjuk, stadig hand. Man måste verkligen orka hålla ut en lektion med henne, om man blir lite irriterad så känner hon det och hela lektionen är förstörd. 
 
Hon springer ju och spänner sig varje lektion, det är ju ganska synd :/ Men känslan när hon slappnar av är så underbar, och de lever man på länge ^-^
 
Fina Belle ♥
/Nicole

This or That!

publicerat i Nicole;
Ponny / Häst
 
Väst / Utan väst
 
Dressyr Hoppning
 
C-ponny / D-ponny
 
Skimmel / Rapp
 
Galopp / Terräng
 
Rida inne / Rida ute
 
Tävla / Träna
 
Sommar / Vinter
 
Sadel / Barbacka
 
Chaps / Ridstövlar
 
Spö / Sporrar
 
/Nicole
 
 
 

Sportlovshoppet del 1

publicerat i Bilder;
Säger bara att jag inte är världens bästa fotograf, så förlåt för lite dålig, suddiga bilder :S
 
~ Ni får gärna låna bilderna, men skriv att det var jag som fotade, eller så kan ni bara skriva bloggens namn som "fotograf" ~
 
/Nicole

Hur ska detta gå?

publicerat i Nicole;
hm.. Jag är ju inte en fotograf direkt, så vi får väl se hur det går med att fota, hehe
Men ska fråga dom som rider om jag ska fota eller filma ^^ Hinner inte till de första starterna, då jag igår hade bestämt att inte gå.. Men så ångrade jag mig nu på morgonen. Så försöker iaf hinna till de sista starterna bland 40-50 cm :)
 
 

Sportlovshoppet

publicerat i Nicole;

Vet faktiskt inte vad det heter xd

Tänkte bara ställa en fråga, när är 'sportlovshoppet'? Vilka är med och hoppar? :)

Jag ska nog åka och fota, så skulle vara bra för mig att få veta när den är, och vilka som ska hoppa :D

/Nicole

Avslutningen förra terminen! Glad att jag hade Max, men synd att vi inte hann hoppa högre liksom :/

Sportloooooov!

publicerat i Nicole;

Finns inget mer underbart än ett lov precis nu! Har haft sjukt mycket läxor, prov och redovisningar de senaste två veckorna!
Sista lektionen hade man prim prov! Jätte roligt, kunde nästan ingenting! :o kändes hemskt!!
Nåja nu är det över och ett underbart sportlov framför mig :D yeeeey!

Svar på kommentar

publicerat i Frågor/Kommentarer;

Hade helt glömt bort att du kommenterade! Ber så hemskt mycket om ursäkt D:

Svar: Vi rider bara på Måndagar, i en P4 kl 18:50 - 19:30-40. Super bra ridgrupp, enligt mig ^-^
Men sedan rider jag (nicole) ju även på Rolle, vilket blir på Lördagar, då mina andra dagar är helt fullbokade! :)

Dålig uppdatering!

publicerat i Nicole;
Ja.. Det är väldigt synd tycker jag. Men det har ärligt talat inte haft någon tid eller inspiration till det. Men imorn är det sportlov så jag lovar att det blir bättring på uppdaterandet. Ska göra inlägg om "hästminnen" som jag tänkt göra ett bra tag. 
 
Har ni någon idé? Frågestund kanske skulle vara kul, eller? 
/Nicole

Markarbete 18/02

publicerat i Veckans ridpass;
Som Alex skrev bytte vi hästar. Men sen kom vi på att vi faktiskt ville ha dom hästarna vi fick utdelat. Nåja, inget vi kunde ångra efteråt, men Alex bytte med mig så jag fick rida Max (TACK!!!! :D). Hoppas på att få hoppa honom på Måndag, då det var sjukt länge sen jag gjorde de! 
 
Nåja tränade på vägar mycket och att landa i rätt galopp. Max var lite lat, inte direkt någon egen motor i honom. Efter första rundan piggnade han till och fick fart. Det var ganska roligt när han blev vaken och han tog i, när han klev över bommarna. Sista rundan blev helt klart bäst, då han vi fick rätt galopp varje gång. Tänkte mycket på att verkligen försöka rida ut vägarna ordentligt. 
 
 I början arbetade vi med sitsen (sitta up två gånger, en gång ner / och tvärt om). Jätte rolig övning enligt mig, och mycket balans där asså ^-^
Max var fin i traven, som han oftast är när han är på humör, haha!
 
/Nicole

Markarbete med Saga

publicerat i Veckans ridpass;
Fick på lapp utdelat samma hästar som förra veckan, så jag skulle ha Lussan. Sen var jag så dum.. att jag vile byta till Max och bytte med Nicole som bytte med en tjej som hade Saga. Ja och sen kom Nicole på att hon absolut inte ville rida Saga så jag var super snäll och bytte till henne.
 
Den hästen är inte lätt, hennes kropp hänger inte ihop riktigt haha XD Jag kan inte rida henne om det inte är ett dressyrpass med massa volter för annars blir hon för spänd och jobbig. Hoppning funkar ju men allt annat där emellan är ingen höjdare precis. :/
Hoppade lite låga banor typ sockerbitshinder och sen hann vi inge mer. Jag tror att vi nästa vecka kommer hoppa samma bana men högre, och antagligen ha samma hästar också.... alltså får jag Saga eller Lussan :)
 
Vill rida dressyr det är så mycket roligare! ;)
 
Nicole och Sagen
 
/Alex

Söta Maxen!

publicerat i Veckans ridpass;
Så i Måndags valde jag Maxen :D Åh har inte ridit den underbara ponnyn på länge! Ja han har helt klart gått neråt i sin utveckling. Inte alls lika mjuk och 'böj' bar som förut :( Det är riktigt tråkigt att en så sjuk fin och bra häst ska börja gå tillbaka alla de steg den gått fram. Men så är det ju med ridskoleponnyer, men det borde inte vara så :/ 
 
Men ändå var detta ett av mina bättre dressyrpass på honom :D Som vanligt var han med för hjälperna och som han oftast i alla fall är, arbetsvillig! Vi gjorde samma övningar som förra veckan ungefär, och Maxen tyckte det blev lite jobbigt på volterna och det blev lite protester här och där.  
Fick honom riktigt fin när vi gjorde skänkelvikningar också, och fick mycket beröm. Jag gillar verkligen att rida för Mikaela, har lärt mig mycket under bara dessa två ridpass vi haft henne :D 
 
Är glad över att jag fått rida honom så mycket, och jag red ju honom varje dag/ridpass under ridlägret förutom på tempot då jag ville ha Belle, eftersom han skulle vila :D Har utvecklats mycket på denna ponny, men nu ska jag utvecklas mycket på Saga <3
 
 
 
Saknar sommaren och ridlägret 2012 så sjukt mycket! Men sommar 2013 är snart här! :D SER FRAM EMOT DET SÅÅÅ MYCKET, detta SKA bli bästa sommaren :P
 
/Nicole

Lilla Lussan

publicerat i Veckans ridpass;
Var näst sits, eller näst näst sist? Aja fick iallafall Lussan och var super taggad för jag gillar ju henne och vill fortsätta att lära känna henne. Hade Mikaela igen och tycker faktiskt att hon är super att rida för, lär mig. Lussan var först pigg och sen blev hon seg när jag började kräva lite av henne men det blev snabbt bra igen.
 
Fortsatte med volterna och hon blev så fin alltså, helt sjukt! Det var kul för fick massa beröm för hur fint hon gick :) I galoppen också samlade hon sig ordentligt speciellt i vänster varv var hon super fin men i höger varv blev det massa protester, lite hoppa på stället och så. Tillslut på slutet av lektionen så fick jag värsta skavsåret för jag hade ingen handske, så jag lät henne bara galoppera på för jag orkade inte med protesterna då. 
 
Körde lite skänkelvikningar sen också och det gick super bra. Mikaela var jätte glad och sa sen att hon inte sett Lussan så fin på jätte länge och det kändes super, för jag har verkligen hittat henne nu. Faktiskt en av mina favoriter, iallafall i dressyren :D
 
/Alex

Dröm ridpasset på bästa

publicerat i Veckans ridpass;

Som Alex skrev kunde vi inte komma överens. Men ingen ville ha/gillar Saga, så jag tänkte liksom "varför inte?" fast jag inte ville rida henne just i Måndags. Men nu efteråt så är jag SÅ glad över att jag valde henne, det var ett drömridpass på henne!

Som sagt hade vi Mikaela, och vi gjorde bogen in, tagen bakdel osv. på volterna. Vi red in i en mycket mindre volt, och puttade ut bakdelen så att dom verkligen skulle spåra med frambenen och böja hästarna. Sedan flytta ut dom på större volt men sedan tillbaka till den mindre. Sedan placerade hon ut 4 koner i olika hörn på volten. När vi paserade en kona skulle vi flytta ut bakdelen så vi kom rakt emot nästa kona i både skritt och trav. Saga var med från början till slut kan man säga. Hon brukar gå i "samma" form hela lektionen för mig, en hög form alltså. Men nu i både skritten och traven så slappnade hon av ännu mer än vanligt och fick den så kallade låga formen.
Hon blev helt underbar! En dröm att rida! Och i galoppen tyckte hon det blev riktigt jobbigt, då vi där också skulle putta ut bakdelen i mellan åt, men hon fortsatte att kämpa, och om vi hade galopperat en längre stund skulle hon tillslut gett efter.
Som jag sagt innan, känns det verkligen som att vi "sammarbetar". Känner att jag har utvecklats på henne riktigt mycket! Men ska utvecklas mer med henne, BÄSTA HÄST <3

Resten av veckan:

publicerat i Nicole;

Senare idag kommer det upp ett inlägg om ridpasset! Har tänkt att bl.a. lägga upp inlägg om mina bästa hästminnen.

Onsdag:
Skola, läxor

Torsdag:
Skola, Hem till Anne, handla inför helgen

Fredag:
Skola, städa, kompisar hit

Lördag:
Ha sjukt kul med kompisar "fest"

Söndag:
Vara helt trött och göra lite läxor (om jag har några kvar)

Ridpass 4 februari

publicerat i Bilder;
Kom till stallet och det fanns bara en lapp med vilka ponnyer som skulle gå med men inte vem som skulle ha vem. Det gick inte direkt att komma överens för alla ville ha samma ponnyer typ. Sen från ingenstans så dök Helena upp och sen skulle hon dela ut hästarna på lappen. Det första hon sa var: Alexandra tar Max. 
 
Så det blev isbjörnen då. Red för Mikaela för att Birgitta hade Bettans lektion. I början var han som vanligt vinglig men det släppte helt sen. Han var super stark i vänstersida, helt omöjlig nästan först. Men sista kvarten blev han dö fin! Så rund och fin så det är inte sant <3 Synd att passet inte finns på film, galoppen var också helt perfekt men han tyckte att det var jobbigt. Ibland i skritten kom det protester speciellt på den lilla volten började han hålla på, men men han släppte ju allt sen :D
 *Bild kommer*
 /Alex

Alexandras nr. 5 Capitano

publicerat i A's topplista;
Capitano är en riktigt fin häst men har bara ridit honom två gånger haha... En gång i dressyren och en gång i hoppningen. Han är vad jag tycker riktigt stark häst iallafall i avsaktingarna från galoppen annars kanske inte så mycket, eller faktiskt nästan inte alls när han går på pelhalm. 
 
Riktigt trevlig är han faktiskt och i hoppningen så var han super verkligen, han anstränger sig så lite som möjligt dock. Hade honom på höjdhoppningen på termins avslutningen och ja vi hann komma över 90 cm. 
Skulle vara kul att rida honom lite mer men hitills är han förtjänt av en femte plats men man vet aldrig han kanske klättrar uppåt. :)
 
Bilder på första gången jag red honom i somras typ :)
/Alex

Nicoles nr. 4 Ivanhoe

publicerat i N's topplista;
Det var ett tag sen jag skrev i min topplista sist. 
 
Nummer 4, vilker blir Ivan! :) Många tycker han är stel, trög, seg och allt vad man kan tänka sig. Och visst han kanske inte har så mycket egen motor men han är inte stel, verkligen inte. Det ända är väl att han inte är den hästen som direkt trampar under sig utan man måste verkligen få honom lösgjord och det tar sin lilla tid. Men när han väl är ordentligt lösgjord blir han underbar. Och om man har ett dressyrspö i handen är det inget problem med hans motor heller.
 
I hoppningen är han visserligen inte det roligaste. Men om man hoppar lite lägre hinder så behöver han inte så mycket fart för att ta sig över hindret. Hahah 
Ute får han verkligen fart, eller ibland i alla fall. Han kan få lite extra energi och få en "normal" galopp inte sån där seg galopp där han knappt lyfter på hovarna. 
/Nicole
 
Bild på Emma och Ivan fotad på framridningen till höstlovsdressyren..