Ellington och Casper

publicerat i Bilder, Minnen;
Titta vad jag hittade! Detta var sommaren 2010? 2011? När vi fick rida Ellington och Casper på Karslund. Vi hämtade dem från hagen som låg jätte långt bort och red tillbaka barbacka till stallet. Sedan pysslade vi om ponnysarna och red dressyr. Efter ridpasset red vi tillbaka dem till hagen fast med sadel denna gång. Åh vad mysigt, det vill jag göra om! :D

Underbara ponny!

publicerat i Veckans ridpass;
Jag valde Saga, fast jag hade chansen att ta två av mina ''Dare'' ponnyer :/ Men nu ska jag verkligen ta och rida nån av dom!
 
Nåja, i början så var Saga stel och stark som vanligt. Gick bra på rakt spår, men så fort jag skulle ställa och böja henne sen blev hon sur och blev ännu starkare. Hon var duktig som vanligt på skänkelvikningarna, och galoppfattningarna. 
Men jag kämpade och kämpade med att få henne trampa under sig, och tillslut gick det! Sista 20 minutrarna av lektionen så var hon verkligen fin, förutom i galoppen då hon är näst intill omöjlig. Även jag fick beröm av Lisa precis på slutet av lektionen, då hon sa åt mig att länga tygeln för att se om Saga kunde stanna i en lågform, och det gjorde hon! 
Jag trodde aldrig jag skulle kunna få Saga i en sådan form,  jag är verkligen nöjd över dagens lektion! :D Underbara ponny! 
Emma filmade i början av lektionen såg jag, men då såg det hemskt ut, Saga var så stark och jag bara skumpade i sadeln! xD Hahaha!
 
Foto: Maja (www.brshoppryttarna.blogg.se)
Bättre ponny finns inte <3
/Nicole

1:a Dare ponnyn!

publicerat i Projekt ''Dare'', Veckans ridpass;
Idag hade jag på mig ett par gamla ridbyxor och de var jääääääätte stora och skavde så jag red som en kratta bara så att ni vet...
 
Vet inte vart jag ska börja riktigt... var ju somsagt trea och kunde välja på maaassa ponnyer men valde att ta 
"dare" ponnyn Nikita. Kände mig rätt stor på henne ändå och i början så var det katasftrof!! (Finns på film ;)
Usch det gick så sämst, har nog inte gått så här dåligt på hur länge som helst.
Nikita var rätt pigg men såå stel speciellt i vänstervarv, det gick helt enkelt inte.
 
När det hade gått ett tag så började jag förstå henne mer och hon mjuknade upp och blev faktiskt jätte fin! Haha fick tillochmed beröm av Lisa :) Så i traven gick det super och vi gjorde lite skänkelvikningar som också blev hyfsade men sen var det bara galoppen som gick dåligt.
Vi skulle galoppera på en båge och det blev bara pannkaka av alltihop för hon bara sprang eftersom att hon inte har så jätte bra galopp. Tillslut blev den ändå bra och ja ridpasset överlag var helt kul men jag kände mig verkligen stor och klumpig.
Emma filmade under början av passet så det kommer upp senare. Jag kan redan lova att det inte ser speciellt vackert ut haha! :P
 
 
/Alexandra

Förek

publicerat i Alexandra;

Sitter på företagsekonomin och repeterar inför provet nästa torsdag... Uuh orkar inte!! Men det är ridning idag och vi ska ha bogen in och hörnpasseringar tror jag. Vill ha nån av dare ponnysarna faktiskt.. Helst Max men sen finns Nikita och Bönan också så får se :) Ååå vet ni det är snö ute!!! :O
/Alexandra

10 saker ni inte visste om Nicole!

publicerat i Nicole;
- Jag har aldrig varit speciellt intresserad av kläder.. Hatar att gå runt i affärer o shoppa!
 
- Jag åker snowboard! :D
 
 
- Jag gillar inte ''tjejiga'' grejer (typ rosa saker osv..)
 
- Jag samlar på små prylar (t ex. Statyer)
 
- Jag älskar musik och spelar gitarr!
 
- Jag har ramlat av en häst 9 gånger
 
- Jag älskar att teckna, mest verklighetstrogna bilder
 
 
- Jag har glasögon B)
 
- Jag är duktig på alla praktiska saker i skolan (syslöjd, bild, musik osv.)
 
- Jag lyssnar på Justin Bieber och One direction, men gillar inte direkt ''dom''. 
//Nicole

Springa

publicerat i Alexandra, Nicole;
Nu ska vi gå ut och springa. Vi kör ett program som ska göra att man på nio veckor bygger upp konditionen så att man orkar springa 5 km i sträck, bra va? :D Haha vi är bara på vecka fyra men vi kämpar på! Får se hur det blir i vinter sen när det kommer snö.. hur ska vi springa då? :O
Vi vill få bättre kondition för att rida bättre och att orka mer i vanliga sysslor haha för vi har haft typ sämst kondition! Får se om ridningen blir bättre då :D 
Edit: Tydligen så fanns det en tjej som vägrade springa idag så nepp vi springer inte, utan tar det imorn efter ridningen? Då är man väl trött om nåt men aja.... /Alex
Bild tagen från google i brist på andra :P
 
 

Nov. 28, 2012

publicerat i Alexandra;

Har haft ledigt idag.. Meen därför har jag också fått massa läxor som jag snart ska ta tag i! Det är inte lätt att gå i gymnasiet vet ni :P
Iaf så ska jag dra ut med lilla hundisen nu som fick vara hemma med mig idag. Men jag har ingen lust att gå ut, usch vilket väder! Kan trösta mig med att det är ridning imorgon (dressyr!!) och att jag väljer trea? :)
Får se hur det blir med uppdateringen, kanske återgår vi ett tag till att bloggen bara är en riddagbok och inget annat som det var tänkt från början för att vi inte har tid helt enkelt.. :)

/Alexandra

Gamla tider

publicerat i Alexandra, Bilder, Minnen;
Haha hittade lite gamla bilder på mig och Bean.. det var nog första terminen på brs för mig ;)
Det är kul att se utvecklingen från det här till hur jag rider nu :)
 
/Alexandra

10 Saker ni kanske inte visste om mig

publicerat i Alexandra;
-Jag ÄLSKAR kläder och om jag hade råd skulle jag köpa det hela tiden, speciellt toppar!
 
-Jag tycker att chaps är obekväma och rider därför utan.. men har funderat på att köpa ett par ändå.
 
-Ogillar att ha toffs för känner mig så ful i det!
 
-Har haft två kaniner tillsammans med Nicole en gång i tiden, Diamond och Melwin hette de!
 
-Jag är sämst på bollsporter eller sporter överhuvudtaget förutom ridning då.
 
-Jag hade bäst betyg i klassen när jag gick utan nian.. (inget skryt! ;)
 
-Går på ekonomiprogrammet nu och ja det är mycket plugg!
 
-Var rädd för våran ponny vi hade i början då han hade mycket temperament.
 
-Har varit utomlands på flera olika ställen många, många gånger, i Thailand t.ex. har jag varit fyra gånger.
 
-Var rädd för att börja rida på Brs då jag trodde att det bara fanns massa snobbar där! HAHA! 
 
 
Skolavslutning i nian <3
 
Ek12
 
/Alexandra

Bönisen

publicerat i Veckans ridpass;
Hade ju som sagt hoppning och trodde att vi som vanligt skulle hoppa typ 60 cm men så vart det inte!
Skrev ju förut vilka jag ville hoppa men det ändrades och jag hade ingen aning om vem jag ville ha. Vi fick välja mellan Lucien, Saga och Bönan.. funderade på att ta Lucien men tog ändå Bönan för det var så länge sen, kanske ridlägret sist och då gick det dåligt.
När jag satt upp så var han jätte konstig! Som en banan, det gick inte att få honom helt rakt fram. Han kändes stressad och bara flängde runt så jag red jag lite volter men då blev han bara stark och körde ut bakdelen. Det gav sig lite sen men då började han protestera istället och hålla på som han brukar. Bönan style...
 
Till hoppningen då, vi hoppade fram och ojojoj vad dåligt jag red! Tänkte att han var jätte pigg så jag höll i honom mycket och då blev det bara jätte knasiga språng. Jag kunde inte ens stå i lättsits utan lutade typ bakåt?
Jaja det blev bättre när jag inte höll in honom utan hade kontakt och drev rätt mycket (Han var tydligen seg den dagen), vi kom rätt på hindrena och det gick bra... för Bönan hoppar ju allt ;)
Hoppade runt 80cm där någonstans och det kändes jätte bra, för det var lättare för Bönan att taxera då och sprången blev super.
Tillslut hoppade vi en bana och ja det gick faktiskt bra förutom en sväng som jag beräknade fel så vi hamnade ganska snett så det hoppet blev konstigt och även nästa för hann inte korrigera det.
 
Super lektion som påminde mig om att det verkligen är kul att hoppa! :D
Nu är jag jätte taggad inför dressyren nästa vecka, det kanske skulle vara kul att rida Bönan då faktiskt för han är ju ändå trea på min "dare" lista men vi får se ;)
 
Som sagt ingen video eller film :( Borde frågat någon att filma oss för det var ju ändå 5-6 personer som hade teori på marken.
Vackra bilder från ridlägret fotade av Maja/Melissa :)
 
/Alexandra

Klart!

publicerat i Alexandra, Nicole;


Nu har jag och Alexandra anmält oss till en av Julkurserna. Vi valde Helenas dressyrkurs, eftersom Helena känner oss bäst och vi vill träna mer på dressyren :D 

 

9.

Dressyrkurs P3-P4

27-28/12 kl 12-13

Instruktör: Helena

Pris:470

 

För dig som börjat rida hästen i form och vill träna vidare inför vårens tävlingar.

 

/Nicole och Alexandra

Hoppning 2012-11-22

publicerat i Veckans ridpass;
I Torsdags hade halva hoppning, och resten hade teori.
Roligaste lektionen på LÄNGE! Vi var bara fyra stycken och valde mellan roligaste hopphästarna: Lussan, Saga och Bönan! Jag valde Saga, eftersom jag inte ridit henne på jättelänge, senaste kanske var före sommaren om inte längre sen. Kändes otroligt roligt att sitta på henne igen. Och hon är ju så duktig i hoppningen ^^ 
 
Vi började med att värma upp hästarna i både galopp och skritt självständigt. Jag kände att jag inte hade mycket kontroll på henne då hon var pigg, stark och lyssnade inte så mycket på mina hjälper. 
Sedan började vi hoppa fram, och jag fick riktigt bra språng.. Och jag har ju haft problem med att jag ''hoppar'' före hästen alltid. Men nu gick det ovanligt bra! :D 
Vi tränade mest på vägarna, så dom verkligen blev bra, så att vi kom rakt mot hindret, men vi försökte också ha ett jämt tempo hela tiden. Det gick bra, fast det fanns en sväng som blev väldigt ... så då fick jag inte bra galopp mot hindret så det blev lite vingligt, och vi fick ett konstigt språng. Tog den igen och då gick det mycket bättre. 
Men det som var roligast, var att vi fick hoppa högre än vad vi gjort på hela terminen. Hindrerna låg på 80 :D
 
Men det bästa var att jag fick rida älskade Saga! <3
Vi har tyvär inga bilder eller videosar från lektionen :( 
 
Saga och Silvia på ridlägret i sommras! :) Foto: Maja (www.brshoppryttarna.blogg.se)
//Nicole

@Musiksalen

publicerat i Alexandra;

Heeej!! Sitter i musiksalen och har historia som vanligt på tisdagar. Den jobbigaste dagen! Skola från 8.30-16.05 med maassa långa lektioner plus att det tar ungefär en timme hem också! Jaja nu ska jag inte klaga ;)
Titta va söööt hund jag har!!!

/Alexandra

Smått och gott

publicerat i Alexandra;
Det går dåligt med våra "dares" haha, har inte ridit någon av dem och snart har tre veckor gått. På torsdag så får vi ju antagligen utdelat så då kommer vi inte heller kunna ta dem hästarna.
Får se hur länge det får sträcka sig det här... men antagligen tills vi fått rida dem ;)
Jag har ju inte varit i stallet på jätte länge så det känns tråkigt! Längtar jätte mycket tills hoppningen, även om det inte är det roligaste enligt mig, speciellt inte när vi får hoppa typ 50 cm X) Är jätte taggad och vill helst av allt ha Max faktiskt.. haha ja har ju aldrig ridit honom så det skulle vara kul och han är ju en dare ponny för mig också :)
Annars skulle kanske Capitano vara kul.. eller Bönan och Lussan också men vi får ju utdelat som sagt så då får jag säkert Nova :/
 
Lite osammanhängande text men men.. från och med nu hoppas jag att vi blir bättre på att blogga igen!
Men saken är den att vi inte har nya bilder, och nu när vi rider i samma ridgrupp så kan vi inte ens fota/filma varandra och ja det är inte kul att blogga utan bilder :(
 
Lite gullig bild på mig och Max från i somras! 
/Alexandra

Ny design igen!

publicerat i Designer;
Ogillade verkligen våran förra design så nu har jag gjort en ny! Blev inspirerad av höstens mode/trend färg som är vinrött. Så det blev vinröda detaljer, bakgrunden är jag inte helt hundra på än men ska se om jag hittar en bättre.
Ska även fixa footer till både menyn och content... länkarna som finns i headern ska även göras lite "mjukare" för det är för hårda tycker jag för resten av designen ;)
 
Hade egentligen tänkt designen lite annorlunda med en dropdown meny och så men eftersom att vi inte har några bra bilder så att det funkar så fick det bli såhär istället. Haha kommer säkert att ändra design igen snart :)
Har gjort en ny kategori som heter designer också så att man kan hålla koll på dem ;)
/Alexandra

Nicoles nr. 8 Capitano

publicerat i N's topplista;
Äntligen så hinner jag skriva min nr. 8. Jag hade egentligen redan skrivit min nr. 8, men eftersom Arabella stigit uppåt i min lista så har alla andra hästar sjunkit neråt, så var tvungen att skriva om 8:an ;)
 
Nåja, som ni ser kommer Capitano på 8:e plats, vilket beror på att jag bara ridit honom ute på vallen när vi hade markarbete och hoppning. Och då var inte så rolig, speciellt med hackamoore. Alltså har jag aldrig ridit ett dressyr pass på honom, vilket jag gärna vill göra. 
Capitano är ju en riktigt stark ponny. Men vad jag märkt så behöver han en ryttare med en mjukhand, vilket jag inte har, jag blir lätt irriterad och börjar dra i munnen på honom, vilket är FEL. 
I hoppningen är han riktigt rolig, men lyfter inte på hovarna ordentligt. 
Alltså, på hackamoore ute på vallen är han inte så trevlig. Men annars super härlig! :)
 
 Två ovisade bilder på mig och Capitano, den i headern är en annan ;)
 
//Nicole
 
 

Halv teori

publicerat i Alexandra;

Ååh det är ju ingen ridning för min och Nicoles del imorn.. Eftersom att det är halv teori hoppning. Klarar inte en hel vecka utan ju!! Jaja veckan efter hoppar iaf vi , Melissa och Emilia vilket kan bli riktigt kul! :D

Ska ha tal på tre minuter idag i skolan, typ utan manus.... Uusch kommer att vara hemskt, men jag överlever nog ändå haha ;)
Ska försöka blogga mer nu, för snart kommer en period utan massa prov iaf i några veckor så då borde jag hinna :)

Haha håller även på med en ny design, för tycker inte om den vi har nu så mycket :/

/Alexandra

Höstdressyren

publicerat i Video;
Har lagt ihop några ritter så att det blev hela programmet Lc:1, vissa filmer är extremt suddiga!
 
 

Markarbete 20121108

publicerat i Veckans ridpass;
Vi fick äntligen välja hästar själv! Blev så glad :D Jag valde mellan Sprit, Banjo och Arabella. Alltså kunde jag inte välja mellan mina ''Dare'' ponnyer. Men valde Arabella!
Kändes så bra när jag satt upp på henne. Var ju evigheter sen jag red henne sist, så var riktigt taggad.
 
Jag tyckte att de kändes bra i stortsett hela lektionen. Men skänkelvikningen i vänster varv gick sämre. Hon ville inte riktigt flytta undan ordentligt, men tillslut så gick det :D Galopp fattningarna gick också bra, och när vi galopperade en lite längre sträcka så hann jag arbeta galoppen ordentligt, och då gick det super!
 
Hon har definitivt flyttats uppåt i min topplista, så vi får väl se vart hon hamnar nu ;) Nu ska jag föröska rida mina ''dare'' hästar, sen skulle jag vilja fortsätta utvecklas med Arabella i dressyren, då jag verkligen gillade henne! :D
 
(Bildbrist på denna dator jag bloggar från, så lägger upp någon bild senare)
 
//Nicole

Äntligen!

publicerat i Video;
Nu har jag hunnit ladda upp videon från hösthoppet!, Men jag ha filmat eran runda, så kommentera om ni vill se hela eran ritt ;)
/Nicole
 
 

Veckans ridpass 20121108

publicerat i Veckans ridpass;
Som ni kanske märkt har vi inte bloggat på ett bra tag och ja nu har inte internet fungerat alls på ett tag.
Nu funkar det igen och sen kanske det slutar att fungera snart igen men nu bloggar vi om veckans ridpass iaf :)
 
Vi hade markarbete igår och skulle välja.. för första gången på typ 5  veckor? Men det var ändå kul att få välja, men ingen av mina "dare" hästar gick med när jag skulle rida så tog Grynet.
Sen blev jag jätte taggad och kände för att kämpa denna lektion, så jag bytte till Nova för hon är rätt mycket svårare och då kanske jag utvecklas mer. :)
I början red jag verkligen ordentligt och hon gick jätte fint och ganska avslappnat men sen efter galoppen blev hon jobbig i traven, lite stark och hård i munnen .
Det gav sig när vi inte galopperade så då blev hon super bra, har nog aldrig kännts så bra! Där red vi lite skänkelvikningar in mot medelínjen och sedan över bommar, skänkelvikningarna i höger var "perfekta" åh asså det gick såå bra! Men sen i vänster varv gick det lite sämre men ändå bra för att vara Nova.
Efter det la vi till lite fattningar, och visst fattade hon galoppen men behöll inte formen för det går verkligen inte när hon vet att det ska vara galopp så drar hon bara iväg.
Jaja det gick suuper i traven så är riktigt nöjd ändå, det där med galoppen är nåt jag får jobba med :D
 
Har inga bilder tyvärr.. och videon från förra veckans lektion kan jag inte ladda upp för att internet är så dåligt :(
Nästa vecka har vi halvteori med Melissa och Emilia :)
 
Blir en bild på mig och Silvea som jag vill rida igen innan hon säljs :(
 
/Alexandra
 

"Dare"

publicerat i Projekt ''Dare'';
Vi ska börja med en "grejj" eller "projekt" där vi utmanar varandra (Eller vad det nu heter på svenska) att rida vissa hästar. Vi väljer tre ponnysar åt varandra i dressyr och hoppning som vi då ska försöka att rida under tre veckors tid (eller vi får se hur länge det blir) :)
Vi försöker att välja sånna ponnyer åt varandra som  vi inte ridit på länge, som är långt nere på våra topplistor eller som vi inte ridit alls.
 
Nicoles dares:
 
Dressyr
1. Mr bean
2.Grynet
3.Nova
 
Hoppning
1.Lucien
2.Spirit
3.Mr bean
 
Alexandras dares:
 
Dressyr
1.Nikita
2.Max
3.Mr bean
 
Hoppning
1.Max
2.Symfonie
3.Nikita
 

Inget internet

publicerat i Alexandra, Nicole;
 
Vi har inte haft internet nu på typ en vecka alltså trådlöst men har haft ett mobiltbredband på sticka som fungerat bara på min skoldator och på nåt vis så gick den sönder igår så det funkade inte heller. Men nu har vi mammas dator som fungerar med stickan iaf, men det går inte att ladda upp bilder och så.
Så ni vet varför vi inte har bloggat, men när vi köper en ny router så kommer vi att blogga mycket mer! :)
Det kommer snart upp en ny "grejj"/"projekt" som vi har tänkt att genomföra... :D
/Alex och Nico

Hösdressyren

publicerat i Bilder;
 
 
Fotade bara jätte lite på framridningen för tre-fyra ponnysar och inte mer... bilderna blev ju inte så jätte bra direkt och så hade jag ju inte mitt zoom objektiv där då så det blev bara bilder nära :/
Det kommer fler bilder.. några stycken för internet eller blogg.se vill inte fungera just nu så det går inte att ladda upp bilder :(
 

Dressyr på Max!

publicerat i Bilder;
Nu börjar jag tröttna på att rida Max,Capitano och Silvea. Vill rida om alla hästar igen, typ Saga,Symfonie och Belle. Nåja,som sagt fick jag Max. Ridpasset kändes ganska bra. Först var det ganska vingligt, men sen när vi ridit på volterna lite så blev Max finare och jag kände att jag fick bättre grepp om honom. Vi skulle ju flytta hästarna på öppna delen av volten, Max tyckte det blev lite jobbigt och försökte komma undan. Men han kämpade på bra tyckte jag.
Sen skulle vi jobba vidare med galoppfattningar. Dom fick helt åt skogen, men det är HELT mitt fel. Jag ställer inte igenom helt, och släpper bara iväg honom i traven istället för att samla honom och sedan fatta galopp. Och så måste jag vara tydligare med mina hjälper för honom annars är det svårt att få någon galopp. Men jag fick kanske 3 helt perfekta galoppfattningar, då han både var samlad och jag ställde verkligen igenom honom. 
 
Max vill jag verkligen utvecklas med, jag vill kunna rida honom riktigt bra, så jag ser framemot att förstå bättre hur han fungerar och hur jag ska rida honom som bäst.
 
Det kommer film senare som Emma filmade men här är två bilder på henne och Max från idag så länge :)
/Nicole

Framhoppning 60 cm

publicerat i Video;
 
Jättekort snabb video så här på kvällen :)
(Det kommer videosar sen på själva tävlingen, när vi hunnit ladda upp dem)
 
 

Lite oväntat...

publicerat i Veckans ridpass;
(Varnig för lååång text!!)
Såå idag på ridningen så hade jag inte lust med att rida Grynet för även om hon är min favorit så har jag ridit henne såå många gånger nu så blir lite tråkigt tillslut :/ Så blev lättad när hon blev utdelad först till Emilia, sen fick jag Nova utdelad! Ojj det känns som år sedan jag red henne men det var faktiskt inte såå länge sen ändå.
Blev iallafall glad för gillar ju Nova mycket! :D
Märkte direkt att hon tappat jätte mycket i sin uthållighet och muskler, hon såg så tanig ut och ja kroppen är inte lika musklad längre. Beror nog på att hon inte tävlas i dressyr och rids av så duktiga ryttare som förut.
 
I början var hon jätte konstig och lyssnade inte alls, kändes inte som att jag hade någon koll på henne. Vi red lite på volterna och flyttade bakdelen på den öppna delen, det blev lite pannkaka allt det där (Formen var konstig och väldigt ostadig mm..)
Ju längre in på lektion vi kom så blev hon bättre i formen och var inte sådär lång, (att hon inte riktigt trampar under sig som alltid i början av lektionen).
Vi jobbade med galoppfattningar och till min förvåning så fattade hon direkt när man gav skänkeln men ååh det gick inte att ställa henne, hon blev starkare än Spirit till och med och gjorde allt möjligt för att inte behöva behålla ställningen och formen in i galoppen. Fick aldrig riktigt kläm på den där ställningen så det blev inga "perfekta" galoppfattningar om man säger så.
Sen hann jag inte heller arbeta henne i galoppen då det var en så kort bit.
Överlag är jag nöjd med lektionen och bästa Nova men den där riktigt bra känslan fanns inte. :)
Det kommer film på lite alla som Emma filmat senare :)
 
Bilden i mitten är ett exempel på vad jag tycker är den "långa" formen när hon inte riktigt trampar under sig :)
 
/Alexandra