Fler bilder

publicerat i Bilder;
Foto: Alexandra/Nicole... ni får låna bilderna, skriv bara vart dem är ifrån :)
Film på en del som rider kommer också! Så fort vi har tid att göra den ;)
 
/Alex och Nico

Hösthoppet 2012

publicerat i Bilder;
Vi var och fotade hösthoppet idag, men fokuserade bara på att få bilderna så ljusa som möjligt och då höjde jag isot till max och det blev inte bra alls men men här är bilderna ändå:
Ni får låna bilderna, skriv bara vart dem är ifrån :)
Det kommer fler bilder, men det tar bara sååå lång tid att ladda upp!
/Alex och Nico

Till stallet eller?

publicerat i Alexandra;

Vi är på väg till stallet, inte skrefsta utan ett annat. Ska följa med Felicia och fota när hon rider sin nya medryttarponny! :D Det är dööökallt!

Men Felicia hade tydligen missat bussen eller nått, och nästa skulle komma om ca. 2 h. Så vi skulle fått vänta jätte länge, så vi åkte hem igen :P Men vi ska ta det nån annan dag istället, kanske under denna vecka ;)

Det blir mycket fotande denna vecka, både hösthoppet och höstdressyren. Och sen har jag (Nicole) tänkt att fota på Hoppspecialen på Onsdag, men jag vet inte vilken tid det är :/

/Alexandra och Nicole

Nicoles nr. 9 Grynet

publicerat i N's topplista;

 Är tvungen att flytta ner alla hästar ett steg, då jag ridit Silvea nu. Så det blir en till häst på listan.

Grynet... Det var över ett år sen jag red henne sist! Kommer knappt ihåg hur hon är att rida, de enda jag minns är typ att hon var jätte rolig att rida, men väldigt tung.. Men hon var ju typ nästan min favorit häst då. Men inte längre... Hon har sjunkit till 8:e placering från typ 3:e. Skulle gärna vilja rida henne igen, men Alexandra vill ju inte det, eftersom hon tror att jag kommer börja älska den hästen :p

Hon verkar vara en bra hopphäst, och super fin i dressyren. Men Alex säger att hon kan bli riktigt stark, speciellt i galoppfattningarna. 

 

Vi har redan lagt ut alla bilder vi har på Grynet typ .. :P

//Nicole

 


 

 

 

 

 


 

 

Design

publicerat i Designer;

Det är lite kaos här på bloggen just nu, håller på och klurar på en ny design men vet inte exakt hur den ska se ut än, så jag ska testa lite olika :)

/Alexandra

Gryyynet

publicerat i Veckans ridpass;
Ja igår var min första lektion i min nya gamla grupp. Fick Grynet utdelat <3 
Hade inget spö i början och det var såååå jobbigt, för även om man bara har den där i handen så hjälper det :P
Ja så Grynet var super seg och tung där i början, usch kändes så dåligt!
Men sen fick jag ett spö och då kvicknade hon till lite, på volterna gick det bra och hon kändes fin fast där så var det svårt att få igenom ställningen i höger varv...
Ja det där med höger varv alltså..........
Vi red rakt upp från c på medelinjen och skulle sedan fatta galopp vid x, fattningrna var super och jag var verkligen nogrann i dem men sen släppte jag allt i galoppen i högervarv men vänster gick fint, bild på det kommer :)
Men sen i slutet så gick det där med höger varv bra och jag fick igenom ställningen tidigare i galoppen så är ändå nöjd över ponnyskrutt! <3
 
Tre bilder fotade av Maja, Tack! :)
 
   
 
 
 
 Ja dem två bilderna över är högervarvet.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Alexandra
 

Efterlängtade höstlov!

publicerat i Nicole;
Var inte i skolan idag heller. Ridningen tog alla mina krafter jag hade sparat under gårdagen. 
Nåja nu är det höstlov, och jag ser fram emot Tisdag då det är hösthoppet! Fast jag inte tävlar, så är det alltid kul att se när andra tävlar. För då får man en riktig kick, och vill själv komma ut på banan! 
 
Jag tror det blir Alexandra som fotar. Hon är bättre på det än mig :P Dom enda jag vet som ska tävla är Maja och Silvea, Felicia och Bönan. Resten har jag ingen aning om! Heheh xD Men på dressyren vet jag 3 st, Felicia och Symfonie, Emma och Max, Alice och Bönan. Jag tror vi kommer att fota då också, vi är inte helt 100 %.
 
 Våran ''hopphäst'' ^^
//Nicole

Dressyr, galoppfattningar 25/10

publicerat i Veckans ridpass;
Som jag gissade fick vi utdelade hästar. Jag blev förvånad då jag fick Silvea! Har ju aldrig ridit henne, jag trodde att Alex eller Melissa som ridit henne skulle få henne. 
Vi övade på galoppfattningar hela lektionen, både från skritt och trav. Först gjorde vi det på volterna, men sen red vi in på medelinjen och fattade galopp vid ''x''. 
Silvea är jätte trevlig, jag gillar henne men samtidigt ändå inte. I början kändes det konstigt, hon är så annorlunda från alla andra hästar. En sak är jag säker, hon är inte känslig för skänklarna eller rädd för spöt. Helt tvärtom! Hon är skänkeldöv. Det såg säkert jätte roligt ut när jag satt där och bankade med skänklarna. 
Nåja.. Galoppfattningarna gick inte alls bra! Och inte orkade hon hålla galoppen speciellt länge heller. Men jag tror  jag fick högst 2 riktigt bra galoppfattningar på henne, resten gick helt åt skogen! Hahah!
 Vi får väl se vilken plats hon får på min topplista :) 
Tack till Maja som fotade! (Hon bloggar här!)
¨
Haaahahh! Jaa... Såhär såg det ut i princip hela lektionen xD
//Nicole

Alexandras nr. 7 Ivanhoe

publicerat i A's topplista;
Den här lille ponnyn var ända uppe på tredje platsen ett tag, men nu när jag inte ridit honom på länge så har han sjunkit ner lite.
Hmm vet inte vart jag ska börja... enligt dem flesta är Ivan seg, trög, stel och mm men jag tycker att han faktiskt kan vara riktigt kul, speciellt när man får honom att mjukna upp. Då är han så fin så <3 Egentligen vill jag sätta honom högre upp på listan med det finns inte plats :/
Alltså så är dressyren jätte kul men sen hoppningen på honom är kanske ingen höjdare direkt, han hoppar rätt så konstigt tycker jag. Men ändå älskar jag Ivan, och jag vill faktiskt rida honom för det var ju ett tag sedan men om någon lite bättre häst går med så blir det att jag tar den istället :(
 
Rolig hoppteknik.. :P 
 
/Alexandra

Typ sjuk, vad trevligt!

publicerat i Nicole;
Imorn är det ridning! Och jag har längtat så mycket. Fast nu har jag blivit sjuk lagom till höstlovet. Så typiskt mig :(  Men jag stannar hemma imorn från skolan, så jag vilar ut till ridningen. Vill verkligen inte missa en enda lektion. Vad jag hört har inte Bettan kommit tillbaka, och det betyder att vi troligtvis kommer att få utdelade hästar igen! :D För mig spelar det ingen roll vem jag får, men jag hoppas på Max eller Grynet faktiskt :)
 
Fina ponnyerna! Cappi och Max! 
Finaste minen, jag bjuder xP Men Cappi är gullig som vanligt! c:
/Nicole

Nicoles nr. 10 Mr.Bean

publicerat i N's topplista;
Nu har jag kommit halvägs på min topplista! (y)
Mr.Bean eller såkallad Bönan hamnar på en 8 plats! Jag tror jag bara ridit honom 2 gånger. Han är ingen stor favorit eftersom han hamnar i mitten. Jag tycker han är för ''lätt'' i allt. Alltså han är duktig i både dressyr och hoppning. Han är het, men ändå lätt att stanna. Inte min typ alls alltså! Nån utmaning måste det ju finnas, den måste ha lite vilja och vara lite svår, haha :p 
Och jag skulle inte ens vilja tycka om honom mer, då det redan finns alldeles för många ''Bönan älskare'', så man skulle inte få rida honom speciellt många gånger. 
 
Alice och Bönan på ridlägret v.32 :)
Från sommaren.. Saknar!
//Nicole
 

Cafeterian

publicerat i Alexandra;
Hej! 
Ja i lördags stod vi i cafeterian och ja vi trodde att det skulle bli kaos för ingen i morgon gruppen skulle komma. Men sen så var det några snälla människor som inte stod med på listan men har bytt till våran grupp som var där och hade fixat allt :D Blev så glad!
Sen stod jag Nicost och Emma det var faktiskt kul men blev jätte stressigt ibland hehe :P
Aja sen var det ensam tjej med sin pappa som kom och tog över efter oss så vi kunde gå :D
Intressant inlägg...
 
Söt bild på Grynet från i somras <3
 
/Nico och Alex

Ny ridgrupp!

publicerat i Alexandra;
Har roligt nog bytt tillbaka till min andra ridgrupp, haha ja även om den är tidigare.
Känner att Helena känner mig bäst och även om gruppen jag rider i är en p3a och vi kanske inte får rida dem "nya", "svåra" ponnysarna så känner jag att jag får mer hjälp där och utvecklas mer på något konstigt sätt.
Sen så hoppar vi typ 50 cm på hopplektionerna men eftersom att det inte är hoppning jag brinner för så spelar det faktiskt ingen roll för mig ;)
Kanske lite svårt att förstå men så känner jag just nu iaf :)
 
Jag och världens bästa i somras! <3
/Alexandra

Dressyr 18/10

publicerat i Veckans ridpass, Video;
Vi hade Lisa igen, och vi fick utdelat igen! Helena delade ut Max till mig. Vilket jag var SÅ glad över! 
Vi red mest på volterna, ställa och böja. Sen skulle vi ta fram handen en bit på slutna delen, så hästarna kunde sänka huvudet lite, men sedan ta tillbaka handen på öppna delen. I galoppen skulle vi öka och minska.
 
Det här var inte en av mina bästa pass på honom. Kände redan i början att han inte hängde med mig. Men det blev lite bättre efter ett tag. Men som vanligt när jag började kräva mer av honom, så 'svängde' baken mycket, lite för mycket. Hittade inte honom alls varken i galoppen eller traven. Sista galoppen på volten blev han riktigt stark, vilket han aldrig varit så blev ganska förvånad. Fick tillochmed mjölksyra i min hand! Hahaha xd
Men han är ändå bäst, min lilla Max! ^^
 
 
 Video från passet (Alexanda filmade):
Ni kanske ser på slutet,  sista galoppen hur jag inte orkade jobba den :P
/Nicole

Världens bästa häst!!

publicerat i Veckans ridpass, Video;
Heeeeej!
Ja valde ju först igår och tog bästa Grynet som jag inte ridit på ett tag eller ja nån vecka men ändå!!!
Bettan var borta igen så vi hade Lisa och skulle öva på balansen.. usch asså!! :P 
Satt i balanssits och red utan stigbyglar o massa annat körde nån kaptensvändning och jorden runt också eller vad det nu hette men det var iaf kul. Haha ser helt stört ut på videon när jag ska lyfta benet ut från hästens sida :P
Sen så galopperade vi ett bra tag och lille Grynet hade det så jobbigt stackarn för vi galopperade ganska länge men hon är världs bäst ändå!!! <3
Här kommer en film från lektionen...
 
/Alexandra

Ingen tävling för min del!

publicerat i Nicole;
Aaa..Som rubriken säger hoppar jag över tävlingen, då alla roliga hästar redan var tagna. Men fota kommer jag nog att göra på båda. Alexandra kanske ska vara med dressyren på Ivan, men det får vi se senare.
Kanske ska vara med om någon annan hopptävling dyker upp. Om någon vill att jag ska fota på tävlingen, så kan du bara säga de, så ska jag försöka :D
Ha en trevlig Fredag! Ps. Skriver om ridpasset så fort jag orkar/hinner, Video kommer också ;) 
//Nicole

Cafeterian på Lördag!

publicerat i Nicole;
Då var det dags igen för cafeteriatjänst nu på Lördag. Och jag hoppas innerligt att det inte blir som sist, då jag och Alexandra var tvugna att åka iväg tidigt på morgonen för att hjälpa Melissa som annars skulle stått helt ensam. Jag och Alexandra står från 12-14. Vet alla i min grupp vilken tid ni ska stå?
Det hoppas jag iallafall. Men jag vet inget om alla som bytt grupp, eftersom ni fortfarande står på listan, skulle jag tro att ni får stå med oss iallafall... 
Nåja, de löser nog sig :)
Jag och Max på privatlektion! :)
//Nicole 

Alexandras nr. 8 Saga

publicerat i A's topplista;
Den här ponnyn alltså, hon är så otroligt fin med sin man och ja allt! :) 
Saga har jag ridit tre gånger nu... två gånger bara nu på några veckor och sen en gång för över ett år sedan. Hon är ju super duktig i hoppningen, hoppar överlag allting och är bra på det. 
Dressyren sen så är hon väldigt ovillig oftast och kämpar emot när man ska ställa och forma henne, men de gångerna jag ridit henne så har det gett sig en bit in i ridpasset men hon är fortfarande väldigt ostadig i formen iallafall när jag rider henne. 
Sen blir hon stark också när man ber henne göra något hon inte vill... haha förra dressyr passet på henne så efter det var jag så slut i armarna av att jag kämpade med att ställa henne!! :P
 
Att hon hamnar på en åttonde plats kan kännas ganska lågt men somsagt hästarna härifrån uppåt är jätte svåra att placera för att alla är roliga att rida på sitt sätt ;)

En bild på Silvia och Saga från hopptävlingen på ridlägret fotad av Maja N tror jag :)

418783_403032383093820_841765824_n.jpg
O så en bild på mig och Saga för några veckor sedan :)
/Alexandra

Ska jag anmäla mig?

publicerat i Bilder;
Har funderat på att anmäla mig till hösthoppet. Men jag vet inte om jag vågar. Jag har ju aldrig tävlat sådär, även fast detta inte är värsta ''hopptävlingen''. Men jag är sugen på att testa :) 
Då skulle jag vilja hoppa Max, som enligt mig är den bästa hopphästen på Brs. Men aa, vi får väl se om de blir av.. 
 
Åh vad jag vill hoppa finaste ..  Foto: Maja // Nicole

Saknar....

publicerat i Alexandra, Bilder;
Dör lite när jag ser dem här bilderna! Saknar så mycket... det var så underbart!!! <3
 
 
Grynet.... kärlek <33
 
/Alexandra

Nicoles nr. 11 Nova

publicerat i N's topplista;
Fina Nova hamnar då på 10:de plats. Hon är helt trevlig i dressyren faktiskt. Men jag har inte ridit henne så mycket, så hon hamnar långt ner. Och så har jag faktiskt inte fastnat för den lilla filuren :P 
Har hoppat henne ett par gånger, och jag gillar faktiskt henne i hoppningen! Även fast jag ramlade av henne sist jag hoppade henne xD Det ända är ju att man måste driva henne hela tiden så hon får fina språng ^^
 
Riktigt mysig polle, men enligt mig finns det bättre oxå :)
 
Två härliga bilder från i somras  :)
 
/Nicole

Alexandras nr. 9 Symfonie

publicerat i A's topplista;


 
Ojojojoj, finaste Symfo som var min favorit ponny på brs i nästan ett år tror jag.... och han har nu hamnat på en nionde plats. Han är nog bland dem enklaste ponnysarna då han lyssnar på alla hjälper mm, men kan bli jobbig om man kräver mycket av honom. 
Jag har alltid tyckt om Symfo och gör det fortfarande men oj vad länge sen det var jag red honom nu! Det är väl delvis därför han hamnat så långt ner. Men han är en riktigt riktigt duktig ponny! :)
Men hoppningen är lite sådär... men varje gång jag hoppat honom har det gått bra, hade honom i terrängen nån gång också och det var inga problem alls utan gick super! :D
Har nog inga planer på att rida honom under den närmaste tiden, men man vet ju aldrig ;)
 

ArtNdraws.blogg.se

publicerat i Bilder;
Hejsan!
 
Jag och min kompis (Cynthia) har bestämt oss för att göra en blogg där vi sätter in teckningar som vi ritat. Kolla gärna in den :D ---> www.ArtNdraws.blogg.se
 
Den har inget att göra med hästar.. Men är ni nyfikna så kan ni kolla in den :) OBS! Den är inte klar än, eftersom vi gjorde den idag, så design o mke mer saknas OwO
Redan visad bild men hade ingen annan att sätta ut :p
/Nicole

Hoppning på Cappi!

publicerat i Veckans ridpass;
Idag blev jag lite försenad.. Så alla hade redan fått utdelade hästar. Men Helena gav mig Capi! Jag blev väldigt förvånad eftersom jag bara ridit honom en gång innan. Så det var ganska nervöst innan.. 
 
Vi började med att trava över bommar, och sedan fatta galopp. Det gick helt ok. Men Capitano är så sjukt stark, och dubbelt så stark med hackamore! 
För mig var det näst intill omöjligt att få stopp på pollen. Hade verkligen ingen kontroll över honom! Men när vi väl hoppade bana, och inte skulle sakta av till trav, så gick det bättre. Han är faktiskt rolig att hoppa! Men som sagt, att övergångar är riktigt svåra. 
Sammanfattning: Gick helt okej. Kunde ha gått bättre :p Men otroligt trevlig att hoppa :D 
Han hamnar dock inte så högt upp på min topplista. Trorr nog inte att jag vill rida honom på ett tag. Nästa vecka är det dressyr, och jag vill ha Ivan! Men är lite sugen på att rida Grynet, Saga och Symfonie faktiskt ^.^
 
 
 

 
/Nicole 

Utdelat 11/10

publicerat i Veckans ridpass;
Hej hej hej!!
Rätt så glad just nu! Var och fotade/filmade Nicoles lektion så det kommer upp snart.
Sen så var det min tur att rida och Bettan var borta igen, så vi skulle ha vikarie Lisa. Men det var Helena som var i luckan, och sen så frågade hon om jag skulle kunna ta Silvea idag haha jag sa precis innan lektionen att jag inte ville testa henne för hon verkade svår. Men men jag tog henne ändå och var rätt så nervös! 
Först så var hon såklart jätte spänd och hållde på med huvudet hela tiden, och så var hon seg också eller hon gick framåt men jätte jätte sakta.. en annan sak är att hon var typ skänkeldöv, så man fick typ ingen reaktion. 
När vi hade travat och börjat göra några serpentiner så började det gå bra och hon släppte loss och blev super bra! :D Men galoppen sen då... hon är ju inte alls stark där än så det enda jag skulle koncentrera mig på var att få fram henne, annars saktade hon av. Vi red på volterna och den ena sidan var mycket bättre och hon slappnade till och med av lite. 
 
Skänkelvikningarna sen då... ja hon var väldigt svår i detta och flyttade inte ordentligt, och så  var det ju svårt när hon var så skänkeldöv i dem sidförandehjälperna men tillslut så gick det faktiskt bra :)
Sen gjorde vi bara lite halter och det gick bra hon var jätte lydig i det, men sen så kunde hon ju inte stå still i halten .. jaja överlag var ridpasset super och hon var jätte trevlig att rida! <3
 
Hehe liite lång text :P
 Här är bilder..
 
Finaste Silvea!! <3
/Alexandra

Filmar hoppningen

publicerat i Alexandra;

Hej hej! Är på väg till vallen för att fota Nicos grupp när dem hoppar, hon fick Cappi :) Vi får se hur det går ;)
/Alexandra

Längtar!!

publicerat i Alexandra;

Hej hej! Är på väg till bussen o tänkte passa på att blogga lite! :)
Imorn är det äntligen ridning, har ju inte ridit ordentligt på två veckor ju!!! Rider fortfarande i 17.45 gruppen för imorn väljer jag tvåa! :D men sen efter att jag varit etta så vet jag inte om jag ska byta tillbaka till min gamla grupp... Får se ;)
Vill iaf ha Grynet, men vill testa Max också :)
/Alexandra

Alexandras nr. 10 Arabella

publicerat i A's topplista;
Ja nu var det nog dags att uppdatera denna kategori igen... Blir lite tråkigt nu när vi har ponnyerna på ungefär samma platser i våra listor, lite tjatigt men när vi kommer högre upp i listorna så blir det nog lite skillnader iaf ;)
 
Arabella på en tionde plats alltså, hon är en bra häst att rida och väldigt lydig och så... haha sen går hon ju som en kamel om hon inte går i form alltså. Hon var den första ponnyn jag red när jag började på Brs för typ två år sedan.
Har ridit henne kanske 2-3 gånger och den ena gången så var det hoppning, det gick ju helt bra hela lektionen men sen så vägrade hon helt plötsligt och jag var nära på att åka av. 
Nu var det ju säkert ett år sedan jag red henne senast, men säger som med nästan alla att jag gärna rider henne nu för att se hur hon är.
 
 
Lånade en bild av Filippa (Om det är ok?) som bloggar på brshoppryttarna.blogg.se och på dressyren.blogg.se :)
 
/Alexandra

Vill bara se honom igen..<3

publicerat i Minnen, Nicole;
Fast han är nog död nu.. Han var ju 18 år när vi sålde honom. Men skulle bara vilja rida honom igen, min lilla skrutt :33 Han är den sötaste, snällaste, älskade ponny för mig. 
I WANNA SEE UU AGAIN! My cute little boy :*
~Murphy, muppe~
Du är saknad sötis <3
/Nicole
 

Markarbete på finaste!

publicerat i Veckans ridpass;
Hej! Förlåt för dålig uppdatering.. Men de är så mycket med läxor och så just nu i skolan.
Men nu till torsdagens ridlektion!
Jag fick UTDELAT BÄÄÄSTA MAX! och jag var överlycklig! Har velat rida honom på längde nu, och så fick jag honom ^^
Nåja, som rubriken säger var det markarbete. Vi jobbade med tempo ganska mycket, både i galoppen och traven. Max orkade inte riktigt helt i galoppen, men det blev fick någolunda mindre galopp. Men som vanligt var han väldigt vinglig i början, och rumpan ville inte riktigt vara på plats. Men efter ett tag så gick det mycket bättre, och han blev lite stadigare i formen också. Men ojj vad hans rumpa började vingla när jag skulle böja honom. hahah men han är rolig ändå! :P
 
Sen skulle vi träna på att få in ett antal språng mellan två väldigt låga hinder. Vi började med att alla skulle stå på medelinjen, och sen skulle en och en komma, och så skulle man ränka högt hur många galopp språng man fick. Haha jag och Max fick 3 stycken bara, fast jag skulle köra på 4 xD Men det var riktigt kul att kämpa lite, Max har ju så stor galopp så det är en utmaning. Men vi fick till det efter det. Och sen skulle vi bara rida på lite, och då blev 3 galopp språng helt perfekt för honom. Så är riktigt nöjd! :D 
 
Ja de blev väl lite väl mycket att läsa, hehe.. Nåja:
Två bilder efter lektionen  (Tack Emilia som fotade ^^)
Man ser ju lite muppad ut, men jag bjuder xD 
Nästa vecka blir det hoppning, och jag kan få vilken häst som helst! Men jag hoppas på typ Saga eller Nova faktiskt :D
/Nicole
Hihih här Melissa: :D

Sits teori 4/10

publicerat i Veckans ridpass;
Hej!
Hade teori denna lektion och vi var bara åtta stycken i gruppen på plats. Hade sitsträning på Ivan och Grå, det var kul!
Man delade två och två på hästen så först red jag Ivan och filippa longerade och sen tvärtom. Vi tog bort stiglädrena och så hade vi ju inga tyglar men det gick jätte bra, det enda var att Ivan var jätte seg! Vi travade lite och så lite galopp också.
Sen i slutet hann vi longera och rida grå också, han var mycket piggare och lättare än Ivan så det var roligare. 
Är inte alls osäker i longeringen längre vilket jag var förut så det är bra! :D
Har inga bilder eller video från idag tyvärr, men här är en bild på Grå iaf från ridlägret i somras <3
Alexandra