Uteritt 27/9

publicerat i Veckans ridpass;
 
Idag var jag inte sist iallafall! Men jag valde mellan Ivan och Nova, och jag tog Ivan. Jag hade sån lust att rida honom. Och jag var glad att jag tog honom! För det gick super :) 
Vi fick hoppa lite i skogen också. Ivan ville först inte, och sparkade och små stegrade sig när ja la på spöt. Men fick honom över tillslut. Han var ovanligt pigg i skogen, och mjuknade upp när vi var påväg mot stallet. Så är väldigt nöjd! 
Men nästa vecka är det markarbete tror jag iallafall, så kan tänka mig ivan igen faktskt. Men vi får se vem jag är sugen på då ^^
Extremt suddiga bilder.. Men ni ser ju något iallafall xD
En kort filmsnutt kommer också med i Alexandras film då jag rider ^^
/Nicole

Hoppning 20120927

publicerat i Veckans ridpass;
Idag hade vi hoppning i lilla ridhuset och jag valde trea, tog Saga :)
Har ridit henne tre gånger nu med denna gång, kände att jag ville testa henne i hoppningen då hon är en hoppglad typ. Först red vi igång med lösa tyglar i traven och snabbt skulle det gå, och sedan galoppen att man hade "fria" tyglar så att vi skulle få igång dem. Stackars Saga, redan innan jag satt upp så var hon lite svettig efter dem två lektionerna innan så hon var heelt slut och svarade inte speciellt bra på hjälperna när vi skulle hoppa i början, så det gick lite si och så. Men sen mot slutet så piggnade hon ändå till lite och det gick bra.
Hon är faktiskt en helt rolig ponny men en favorit är hon nog ändå inte.
Video kommer så fort det går. ;)
Men här kommer några extremt brusiga bilder men ja det duger:
Hon vägrade inte ;)
 
Bilder på andra:

/Alexandra
 
 

Alexandras ridpass 20120920

publicerat i Veckans ridpass;
Sorry för att jag inte skrivit tidigare... har haft rätt fullt upp nu ett tag.
Iallafall för att vi skulle iväg på kvällen (Hur typiskt?) på torsdagen så avbokade jag min lektion och red igen i Nicoles grupp (Min gamla grupp) och fick välja i mitten nånstans och tog Saga.
Den hästen har jag bara ridit en gång tidigare och det var hur länge sen som helst. Vi red nere på vallen och ja.. vet inte riktigt hur det gick egentligen, hon är så väldigt ostadig och ovillig när man kräver lite av henne. Hon vart ju helt rund och fin i traven :) Men det var väldigt ostadigt och hon hållde på med huvudet en hel del. Men sen galoppen var katastrof orkade verkligen inte rida igenom henne där utan tillslut så var jag så slut i i hela kroppen så att jag bara satt där och åkte häst, kändes inte alls bra. Dock en liten stund när vi galopperade på volten så började hon söka sig lite neråt men sen skulle vi bryta av :( Jaja alla ridpass går inte alltid bra men man lär sig ju av det ;)
Har inga som helst bilder eller videor från lektionen så blir två fina bilder på Nicole och Saga från i somras.
 
/Alexandra
 

Dressyr på vallen 20/9

publicerat i Veckans ridpass;

Igår var det dressyr, och jag valde sist igen. Inte kul! Så fick såklart Spirit... Hästen som är längst ner på min lista.
Tog det som en utmaning.. Kämpade verkligen.
Vi red volter mest. Spirit var trög, stark och inte arbetsvillig. Traven gick åt skogen samma med galoppen. Har aldrigt ridit ett värre ridpass känns det som.
Men mot slutet började han mjukna upp och jag förstog honom bättre. Då kändes det helt okej.
Han är som en köttbulle med korta ben som bara springer ... Haha xD fast han är jättegullig ^^

/Nicole

Hälsade på Sammy

publicerat i Nicole;
Igår åkte jag med min faster efter skolan till hennes häst, Sammy. Skulle fått skritta honom om han inte hade kvar puls i benen.. Men stackarn hade fortfarande det :( Han har ätit något giftigt, så han har varit nära på att få fång, men han är på mycket bättre väg redan efter någon vecka. 
När min faster märkte det hade han exem över hela kroppen och mugg i alla hovar. Men nu ser frambenen super ut, fast bakbenen är inte helt återställda. Men det var mysigt att bara vara i stallet och fixa lite. 
Men jag och min faster tog in Sammy och pysslade om honom ett bra tag. Myste lite med honom oxå.
 
På fredag blir det att åka dit igen. Om han är bättre, får jag rida lite försiktigt med honom också. Och min kusins barn ska få rida en liten mini shettis där någon gång! Det ska bli riktigt roligt! :D
Blev mobilbilder som är lite suddiga...
 
'
Vet inte, men fastade för den här hästen.. Han är bara 4 år ^^
Sammy sötis :)
Min faster och Sammy. Snart är det ju ridning igen! ÅH vad jag längtar! :)
/Nicole

Teori, Sitsträning

publicerat i Veckans ridpass;
Så i Torsdags hade vi teori. De blev sitsträning ;) Vi longerade Grå och Ivan, eller Helena longerade Ivan och vi andra turades om med Grå. 
Jag var först upp på Ivan, och de var såklart lite pirrigt när Helena och alla andra kollade när man red.. De värsta var ju att vi inte hade tyglar, så de kändes konstigt att hålla händerna uppe utan tyglar i händerna xD haha! Men jag klarade mig bra, både i fältsitsen och när vi skulle sitta ner i sadeln. Det var roligt att Longera Grå, eftersom jag äntligen börjar få in det mer nu, hur jag ska göra :)
Har inga bilder som vanligt, så bjuder på en bild på mig och Muppe <3 Saknar honom.. 
/Nicole

Ridning 20120913

publicerat i Veckans ridpass;
Överlycklig!!! Va fyra/femma och fick Grynet!!!!!! Asså åh har saknat den ponnyn, vet inte om hon tillochmed har tagit över första platsen? :O 
Iallafall så hade vi dressyr i lilla men som tur vara vi bara kanske åtta stycken. Red lite volter där man skulle vara noga med vändpunkterna och så körde vi lite tagen bakdel. Det gick väl bra men hon var så "på" hela tiden, drog i bettet nästan hela tiden och ville inte riktigt samarbeta, speciellt inte när vi gjorde framdelsvändningar. Så det var inte på topp idag, inte galoppen heller för den delen.
Gick okej, i höger varv men i vänster var det bättre.
Japp helt nöjd över lektionen på bästa Grynet är jag! :D
Video kommer så fort jag hinner.... får se när det blir ;) 
En bild så länge...
/Alexandra

Underbara Max!

publicerat i Nicole;
 Åh vad jag vill hoppa Max igen! Eller vill bara sitta på hans rygg igen. Underbara häst! Bästa häst! Hoppas att han går med nästa vecka, inte för att ja tror att jag kommer få honom, då jag är nästsist.. Men jag HOPPAS verkligen! 
 
Jag känner mig sugen på en ny revansch på honom..Eftersom de förra dressyrpasset inte gick så bra. Men nu har jag verkligen, verkligen lust att hoppa honom. Vill ha den där underbara känslan igen :D


 (Foto: Maja Norin) Saknar ridlägret v.32 såå mycket! 
/Nicole

Hoppning på Nova!

publicerat i Nicole, Veckans ridpass;
Så i torsdags blev det hoppning. Jag var sist, och valde mellan Nova och Ivan.. Tog såklart Nova ;) 
Vi hoppade på vallen.. så vi hann inte med speciellt mycket. I början var Nova seg, så fösökte få henne i gång med att öka tempot något i galoppen, så att hon verkligen kom fram i en bra galopp. 
Det gick faktiskt bra, fick en riktigt bra galopp på henne och hon bjöd verkligen framåt. kändes super! Men sen på en långsida med 3 hinder, så tvärstannade hon på mittenhindret. Jag flög fram på hennes hals, och gled sedan ner sakta till marken. Det var helt mitt fel, var för säker på att hon skulle hoppa och hållde inte skänklarna intill. Men något att tänka på ;D 
Inga bilder från ridlektionen tyvääär.. :/
Typ såhär flög jag fram på Novas hals xD Foto: Maja Norin (Ridlägret V.32)
KRAM /Nicole

Veckans ridpass 20120906

publicerat i Veckans ridpass;

Alexandra
Uteritt... jaa inte det roligaste direkt tycker jag, man missar ett tillfälle att lära sig tycker jag.
Men det kan ju bero på att när vi hade våran lille ponny så red vi mest ut så är nog lite trött på det tror jag, och så rider man ju så slarvigt och jobbar inte hästarna.
Jaja valde kanske femma tror jag, tog Lussan... åh asså ville verkligen att det skulle vara en dressyr lektion det hade gått super då! Men men vi red ut till vattengraven och så körde vi typ tempo två varv, ett i trav och ett i galopp det gick bra men hon är ju ganska seg alltså hennes trav går jätte sakta men galoppen däremot var lite snabbare. 
Sen var lektionen slut och vi red tillbaka... förstår ni nu varför jag inte gillar uteritter så mycket? Man hinner ju typ inte med nått ;)
 
 
 

Ny design behövs!!

publicerat i Alexandra;
Måste verkligen göra en ny design denna är alldeles för somrig och gammal nu.
Men problemet är att jag inte vet vilka bilder jag ska använda och hur den ska se ut... det ska alltid vara så svårt! :/
Tänkte köra något höstigt dådå för ja det är ju höst nu, får helt enkelt se men så fort som möjligt ska jag göra den! :)
/Alexandra
 

Två random bilder... :P

Alexandras nr. 11 Nikita

publicerat i A's topplista;
Nu är det dags att uppdatera denna kategori igen, alltså min topplista över brs ponnyer. 
På plats nr 11 kommer docksöta Nikita hon är verkligen helt otroligt söt!
Men lite liten är hon och ja jag gillar henne faktiskt men det var super länge sen jag red henne sist...  kan ha gått ett år sen senast. 
Hon travar på fint och så men galoppen kan vara lite jobbig enligt mig, kommer ihåg sist jag galopperade med henne så var det katastrof!  Vill rida henne men det blir inte av att jag väljer henne när det finns andra hästar som jag gillar mer att välja på också. ;)
 
 
Tre ganska kassa bilder men har inga andra just nu :) <3
/Alexandra

Gymnasiet

publicerat i Bilder;
Har som sagt börjat gymnasiet går ekonomiprogrammet.
Det kommer att vara och är redan en massa plugg, läxor varje dag osv så vet inte hur mycket tid jag kommer att spendera framför datorn varje dag men antagligen inte alls. 
Vill bara säga att jag ska försöka blogga och hålla igång här men om det blir för mycket i skolan så prioriteras det över detta... men veckans ridpass kommer jag iallafall att uppdatera :)
 
 
 
Fin bild på Melissa o Belle från ridlägret v. 32 <3