En dag i stallet!

publicerat i Bilder, Nicole;
Hej!
 

Igår så var jag och min kompis Vilma i stallet, och fotade lite. Såg den nya renoveringen av stallet då, har inte hunnit se det än. Men snyggt var det! 
Vi gjorde en kort film, för vi inte hade något att göra.. Den blev lite failad på ett ställe med ljudet, men ja orkar inte ändra. Hoppas ni tycker den är rolig ^^ 
Som sagt fotade jag, så bjuder på ett par bilder oxå:
 
Här ser man lite av den nya renoveringen iaf ;)
Fina Belle ♥
Söta Silvea ♥
Bästa Saga! ♥
 
Bilderna i filmen blev suddiga, men jag vet inte varför :/
                  
Kraam // Nicole

Bångbo gård ridläger 2009-2010

publicerat i Minnen;
Tänkte berätta lite om de ridlägrena vi vairt på, och det första är bångbo som ligger utanför Västerås där har vi varit två år i rad.
Första året åkte vi dit med Elina och hennes syster Annie. Vi var de yngsta där det året och det var ganska många äldre (18 åringar) som var där då. Tycker bångbo är jätte mysigt ställe med väldigt duktiga och utbildade hästar mest andalusier och lusitanos. Men eftersom att det är hästar och inte ponnyer så var de inte lika roliga att rida, med tanke på att vi var ganska små då också.
På kvällarna hade vi jätte kul med massa lekar, och sen en kväll fick vi rida en blind hingst som hette Mezcalito, honom kunde man stegra med, rida piaff, passage och spansk skritt med.
Bilder från 2009... vissa fotade av Annie, vissa av Elina och några mobil bilder från mig.
 
 Mezcalito den blinda hingsten
 
 
 
Andra året:
Lite äldre och taggade åkte vi tillbaka till Bångbo året efter. Denna gång hade jag med mig min kompis Sandra, och Elina hade med sig Emelie och så var såklart Nicole också med.
Detta år var det ett ungdomsläger så alla var runt våran ålder... och vi fick många nya vänner.
Det är verkligen så underbart där med ett jättefint stall och mysiga stugor man bor i.
Jag lärde mig mycket under detta läger, fick bla rida ett inhyrt 4 årigt nordsvenskt sto som var helt underbar! Hade henne även på hopptävlingen, vilket var stort då hon troligen inte hade hoppats någonsin förrän på det lägret (Dock var det ju lågt), men vi kom iaf på en fjärde plats :) Från detta år finns det egentligen jätte många bilder eftersom att både Elina och Emelie hade med sig sina systemkameror, men jag har inte dessa bilder så det får bli några från sista dagen bara:
 
 
 
På bilderna ser ni mig & Ida, Nicole & Era :)        
 
 
Här är även en bild på Amanda när hon stegrar med Mezcalito :)
 
/Alexandra

Snart är det Ridläger! :D

publicerat i Bilder;
WIHOOO!!!
 

Längtar såå mycket! Har ju aldrig gått på Brs ridläger.. Så det kommer bli jätte spännande! Hoppas på att lära känna nya häst galna människor oxå :D
Alex ville ju ha Nova, Bönan eller Capitano.. Roliga hästar, men jag vill ha
Saga och Max! :D Men kan nog tänka mig att rida Belle eller Nova.
Men kommer bli helt galen om jag inte får Saga eller Max!
"Ledsen för det dåliga bloggandet, men har ärligt talat inget annat att blogga om än våra topplistor, men jag hoppas att vi snart ska rida där ute i grödinge"
Men vi har såklart varit på andra ridläger.
Bångbo Gård - Roogård
(Bilder kommer i senare inlägg från båda ridlägrena!)

Jag och Alex på våran älskade ponny Murphy (sålda ponny) <3
KRAM! /Nicole :)
 
 
 

Alexandras nr.12 Nala

publicerat i A's topplista;
Nu ska jag fortsätta med denna topplista och nu är det nr 12 på tur och det är Nala... egentligen nu har jag kommit så långt i denna lista att ponnyerna härifrån och framåt är allihoppa sånna som är riktigt roliga att rida, eller sådanna jag gärna rider och väljer därför är det väldigt svårt att numrera dem. 
 
Till saken.. Nala har jag ridit ganska många gånger i både hoppning och dressyr, men saken är den att nu när hon varit sjuk så länge så har jag inte ridit henne på hur länge sen som helst, och det gör att hon ändå hamnar såhär långt bak på listan.. minns inte riktigt hur hon är. Men det lilla jag minns är att hon var väldigt trevlig i hoppningen och jag valde henne ett par gånger i rad då, men i dressyren har jag för mig att hon är ganska stel men annars bra.
Skulle vara roligt att när hon nu sätts igång igen testa rida henne... tror hon skulle kunna hamna ganska högt upp.
 
En halvkass bild på henne från när hon fortfarande gick i sjukhagen.. 
 
/Alexandra
 
 

Ny somrig design!

publicerat i Designer;
Nu har jag äntligen haft tid att fixa en ny design! Försökte göra den ganska enkel och somrig, tycker att resultatet blev bra men det kan ju alltid bli bättre. Men den är inte helt klar än.. det är lite saker i menyn som måste fixas o några små grejjer här och där, sen vet jag inte heller om jag är riktigt nöjd med bakgrunden så den kanske byts ut om jag hittar/kommer på något bättre. Vad tycker ni om den? :)
 
 
/Alexandra

--- Nicole's nr. 13 Kask ---

publicerat i N's topplista;
Hej!
 

Kask är som ni ser på rubriken min nr 12.
Han är väldigt stel, vilket gör att jag lätt kan tappa tålamodet med honom. 
Jag vill att allting ska gå fort och smidigt. Men det kan jag ju inte förvänta mig med alla hästar.
Fast ändå vill jag ha något att kämpa med. Kask är väldigt trevlig att rida, och verkligen en erfaren häst, som fungerar bra med nybörjare. 
I hoppningen är han oxå helt trevlig. Hoppar det mesta, men har inte riktigt bjudning mot hindret. Alltså är han helt trevlig och så, men jag har aldrig riktigt fått en bra känsla när jag ridit honom, och som jag skrivit i tidigare inlägg älskar jag starka hästar. Därför hamnar han ganska långt ner på listan.
Foto av Alexandra
/Nicole

Önskeinlägg: Kameror och objektiv

publicerat i Bilder;
Ej hästrelaterat
Nu tänkte jag skriva lite om olika kameror och objektiv som jag tycker om och är bra. Jag har ju inte så mycket erfarenhet av många olika kameror med det jag kan säga om min systemkamera Canon eos 500d är att den är lätt att använda och man kan lära sig inställningarna fort om man försöker. Men alla Canons system kameror överhuvudtaget är bra, men såklart är de nyare alltid lite bättre.
 
Om det är något objektiv som jag verkligen kan rekomendera så är det canon ef 50mm f/1.8.
Själva objektivet är ganska plastigt men den har en stor bländare som man kan få härligt skärpedjup med... men det allra bästa är att den bara kostar runt tusenlappen, så om man inte vill lägga ner en massa pengar på dyra objektiv så är detta ett bra alternativ, mest prisvärda objektivet enligt många.
Men somsagt så har den nackdelar också:
-Plastig kvalite
-Ganska seg fokus
-Den har en fast brännvidd (Alltså kan man inte zooma med den)
 
Men annars så är detta det bästa köpet jag har gjort till kameran.
 
 
 
Här är två bilder, den ena är tagen med 50mm objektivet och den andra med kitobjektivet... här kan man tydligt se hur olika bakgrundsoskärpan blir med de olika objektiven.                                          Canon ef 50mm f 1.8
Kitobjektivet 18-55 mm f 3.5-5
 
 
 
 

Lilla dalen

publicerat i Alexandra;

Var och hälsade på ponnyerna i lilla dalen igår.. Det var ett tag sen man träffade dem. Längtar till ridlägret, håller på att fundera på vem jag vill ha och vilka jag ska önska... Det blir nog mina tre favorit hästar: Nova, Bönan och Capitano. Det kommer bilder från betet så fort jag är klar med dem. :) /Alexandra

Italien! :D

publicerat i Bilder;
Hejsan! 
Så nu har vi äntligen kommit hem från Italien. Så det har inte varit någon uppdatering :P
O på lördag flyttar vi oxå, så då blir det dåligt uppdatering då med :(
Men om typ en vecka ska saker o ting vara som det ska, o då har allting lugnat ner sig här hemma oxå. Då kommer jag och Alex att ta oss till pollarna på betet. Så då blir det bildbomb ;) 
Vi får se oxå när jag ska ta och rida på hästarna hos min faster ^^
Men som sagt, förlåt för dålig uppdatering! Snart kommer väl oxå top 14/13 :s
Tre bilder från Italien! Ett ställe man verkligen vill åka till igen! :D
Den här fina synen fick man se varje kväll i två hela veckor! :D
 
/Nicole