Roogård ridläger 2011

publicerat i Bilder, Minnen;
Roogård är ett helt underbart ställe! Vi bodde i små mysiga stugor, och hagen låg precis utanför. Första morgonen vi var där så  vaknade jag, Alex och Deni (denirashid.blogg.se) tidigt. Sedan gick vi ut och joggade lite, hahah! 
Alla hästar är välutbildade, och super mysiga. Dom tar emot ca 30 ridläger elever, och så delas man in i tre/fyra grupper efter kunskap. 
Jag red Tanja den veckan, och hon var världens gulligaste med sin tuppkammmm.. hihihi! Alex red Crillan, påminner om Arabella ganska mycket till utseendet faktiskt ^^
Sen var det lite aktiviteter på kvällarna, och så fanns det en kiosk som man kunde handla godis från. Maten där var den bästa! Första dagen var det Kebab med pommes och Cola ;D LYXIGT! Sista dagen är det någonsorts uppvisning. Vi hade kadrilj ;) 
Har en massa härliga minnen därifrån, som jag aldrig kommer glömma! Bla. När alla hållde varandra i handen, och en av oss (Anna) nuddade elstängslet, så alla fick en stöt ;D 
 
Det blev en bildbomb, men det är alltid roligt med bilder :D /Nicole och Alexandra

Ny grupp!!

publicerat i Alexandra, Veckans ridpass;
Så nu har man alltså börjat i en ny ridgrupp eftersom att jag slutar så sent så hinner jag inte till 16.15 då den andra lektionen börjar. Alltså 17.45 gruppen jag rider i nu det är en p3-p4.
Trodde att jag skulle vara sist för att jag är den nyaste i gruppen... men Bettan satte in oss nya någonstans i mitten så jag kunde välja på många ponnysar. Tog bästa Nova som jag hoppade på ridlägret senast. 
 
Vi fick rida i stora ridhuset men det behövdes då vi var typ tolv stycken, (kommer vara super trångt i lilla sen).
I början var det mycket fri ridning, gjorde lite volter o tempoväxlingar hon lyssnade helt bra i traven.
Sen red vi och gjorde halt på medelinjen för att trava iväg sedan, gick och okej men halterna blev inte riktigt så raka och fina som dem borde. 
Efter en stund skulle man fatta galopp efter halten och ja det gick då inte alls bra. Har alltid haft problem med galopp och galoppfattningar speciellt ifrån skritt, Nova ville inte lyssna och jag satt där som nån nybörjare kändes det som... men efter ett tag blev det lite bättre iallafall.
Sen red vi lite på volter i trav och det gick bra men sen kom galoppen... i vänstervarv går det hyfsat men sen så är det höger som hon trycker sig inåt och jag inte orkar hålla ut henne så det varvet gick dåligt.
Överlag var ändå ridpasset bra och Nova är rolig att rida :)
Som sagt kommer film snart från våra lektioner ;)
 
Bild från lilla dalen i somras <3
 
/Alexandra
 

Vilken överraskning!

publicerat i Nicole, Veckans ridpass;
Idag var jag först på att välja. Och så ser jag att Capitano är med. Vi har ALDRIG haft honom med på någon lektion någonsin! :O så jag blev riktigt chockad! Tänkte först inte ta honom, för ville rida Saga, men sen säger Helena: Du borde ta Capitano, och jag ba: Vaa? allvarligt? hon ba: aa det tycker ja du ska. Så jag tog honom.
 
Vi hade markarbete på Vallen. Eftersom jag aldrig ridit capi förut, så gick de lite si-o-så. Han var väldigt stark, men det funkade :p Vi övade på avsaktningar från trav till skritt, och sen galoppfattning från skritt. Sen körde vi ett par gånger att vi skulle galoppera i höger galopp, och sen landa i vänster efter ett litet hinder. De gick helt bra. Sammanfattning: Det kändes värre än vad det var :P Skulle gärna rida Capi igen, vill lära mig rida honom ^^
Silvia och Silvea från Alex nya grupp ;) Kommer även en video från både min och Alex lektion :)
/Nicole
 

Nicoles nr. 12 Lucien

publicerat i N's topplista;
En av dom finaste ponnyerna på Brs, hamnar på 12:e plats då jag bara ridit henne 1 gång. Och då var det uteritt. Så jag kommer inte ihåg henne alls nästan.. Hon var pigg och lydig. Men inte alls min smak. Om jag ska vara ärlig kommer jag inte ihåg henne alls, fast hon kan inte varit sämre än dom hästarna som är längre ner på min topplista ;) Men som sagt, en otroligt fin häst, som jag verkligen vill rida igen! :D
 
 
 Hade inga bättre bilder på Lussan :/
/Nicole

Utdelade hästar, igen! Uppdaterat!

publicerat i Veckans ridpass;

Hej!

Är på bra humör, eftersom ridpasset kändes bra! Jag och Alex fick utdelade hästar, Max till mig och Grynet till Alex. Var sugen att rida Saga, men de gör inget Max är ju en av mina favoriter. Dressyr hade vi oxå :)
Nicole: Max kändes myyycket bättre än förra veckan! Han tog mina hjälper bättre, och rumpad svängde inte alls lika mycket. Vi övade på att flytta hästarna, och fattningar. Max flyttade fint, men ibland blev det lite väl tvärt... Fattningarna gick helt ok. Hans rumpa kommer dock innanför spåret, så måste tänka på att rama in honom mer. Han orkade inte heller hålla formen i galoppen, han slängde upp huvudet rätt så ofta. Men jag var riktigt nöjd, o jag hoppas att jag får rida honom mycket mera under terminen :D


Alexandra: 

Jahapp det blev Grynet igen vilket jag inte har något emot men ibland kanske det skulle vara kul att rida någon annan ;) Det blir bara bättre och bättre i traven och speciellt sänkelvikningarna där det inte är några problem som helst längre, hon blir inte stark utan det går bara super! Men sen så är det galoppfattningarna där jag inte alls kan skylla på henne för det är helt mitt egna fel att det går så dåligt, rider inte ordentligt då... ibland när jag verkligen koncentrerar mig och tänker efter så blir fattningarna super men när jag inte gör det så drar hon bara iväg och det går dåligt. Hmm... men det är kul att rida henne och speciellt se hur det går bättre hela tiden vilket är jätte kul! :) Kan säga att Grynet är en favorit... fast det har jag nog redan sagt. :P

Nästa vecka blir det markarbete nere på vallen... får se vem jag får då, spännande :)

/Nicole och Alexandra

Första ridlektionen :D

publicerat i Veckans ridpass;
Hej!
 

Då var terminen igång igen! Helt underbart! kändes konstigt att hästarna var inne i spiltorna när vi kom, känns som att vi skulle hämta dom från hagen >.< Nåja, 2 st nya tjejer har börjat i vår grupp.. Vill verkligen byta till en annan P3 elr en P4. Jag fick iallafall Max utdelat! O gissa om ja blev glad! Trodde inte ja skulle få rida honom på våra lektioner, men så säger hon t mig -'' Nicole, skulle du vilja rida Max'' och ja ba: JAAA!! absolut! ;D
Dressyr blev det :
 
Max kändes väldigt pigg och stark idag. Fast sista dagen på ridlägret var lilla stackarn helt död xD
Han kändes ha nya krafter, och det gick bättre än dom sista dagarna på ridlägret tyckte jag. Fast i galoppen när vi skulle göra 15 m volt, tyckte han det blev riktigt jobbig, så han gjorde små sparkar bakut och försökte göra volten större. Han lyckades även göra konstiga ljud ifrån sig! Haha knasiga ponny! 
 Även när vi skulle minska volten i trav blev det jobbig för honom. Hans bak vinglade hit och dit.. Men han är ändå en av mina favoriter att rida :P Och efter lektionen sa Helena att jag kommer få rida honom den här terminen. Vilket gjorde min dag, Verkligen! :D
Foto: Maja Norin (brsmaja.blogg.se)
Två bilder från ridlägret v.32 :)
 
Alexandra

Såå alltså första ridningen denna termin :) Kändes väldigt underligt att vara i stallet det är en så annan känsla där under terminen, jämfört med hur det var på ridlägret saknar verkligen det!! 
 Men iaf så fick jag Grynet utdelade och jag blev super glad! 
Man märkte direkt att ridskolan hade börjat igen då hästarna, speciellt Grynet var hängiga och lite sura vilket är synd!
På ridlektionen gick det okej, det är konstigt då det inte ens var en vecka sedan jag red henne och jag har redan glömt bort hur hon är och hur hon ska ridas. Speciellt galoppen var jobbig för henne, hon ville riktigt inte och jag orkade inte riktigt samla henne på den mindre volten. Sen så känns det så konstigt när det är så många som rider samtidigt och alla är bara ivägen känns det som... men det får man väl vänja sig vid igen :) Överlag så var lektionen bra, speciellt vissa skänkelvikningar blev mycket bättre nu än förut och traven var som alltid super! :)
Bild av Maja Norin från dressyrtävlingen.

Stallet idag!

publicerat i Alexandra;

Idag är det äntligen terminens första ridlektion! Ve inte riktigt vilken ponny jag vill ha.... Men Grynet skulle inte vara helt fel, red ju henne en del förra veckan och började tycka om henne mycket då! Annars skulle jag nästan kunna ta vem som helst, är sugen på att rida Ivan också för det var ett tag sedan!


Fler bilder från ridlägret kommer! :)
/ Alexandra

Hopp och Dressyr tävling!

publicerat i Nicole, Veckans ridpass;
Hellojj!
 

Hoppningen gick väldigt bra enligt mig! Felfri!  Vi körde samma bana 2 gånger och den som kom närmast sin tid vann! Alla red snabbare på sin andra runda förutom jag och Max som red långsammare andra gången, tror det var för att han saktade av till trav på ett ställe. Nåja, kom iaf 4 :)
 
På framridningen till dressyren kändes Max jätte konstig. Han har inte varit såhär på hela veckan :/ Var rädd att jag skulle glömma bort programmet. Men icke då! Max var jätte vinglig, och väldigt spänd i ridhuset. Men kom 5:a vilket jag är otroligt nöjd över. Först tänkte jag inte ens vara med på dressyren, för har aldrig ridit en dressyrtävling innan.. Men fick 58,14 % iaf :)
/Nicole

Ridläger dag 4 + dag 5

publicerat i Veckans ridpass;
Hej!
 
Varning för väldigt långt inlägg!!
 
I Torsdags hade vi dressyr först:
Max kändes mycket bättre då, har förstått hur jag ska rida honom nu, vilket är skönt!
Han var fin nästan hela passet. 
 
Vi övade på bakdelsvändningar mot koner, Grynet tyckte inte alls att det var kul och resultatet var att hon blev stark. Ibland gick det och ibland inte. Har för mig att vi även övade på bogen in och nånting annat liknande kommer inte ihåg. Men det gick okej, hon blev som vanligt lite stark men, nu när jag kan hantera det lite bättre så blev det väldigt bra i slutet.
Långritten:
Red Max, var super roligt! Vi galopperade långa sträckor och i snabb fart! :D
På ett ställe så hoppade han typ rakt upp i luften super högt, flög fram på hans hals!
hahaha xP Knasiga Max.. Framme vid badplatsen försökte jag få Max i vattnet, men det gick inte.. Så hoppade på Grynet som gärna plaskade lite i vattnet :P Vägen hem var Max kanske lite trött, så det gick segare då.
 
Hade Grynet och red långt fram i ledet, det var jätte kul! :) Speciellt galoppen då det gick fort! Vi hade väldiga problem att rida till badplatsen för att det var träd som fallit över stigen och det hade växt igen jätte mycket, men tillslut kom vi fram. Grynet tyckte det var jätte kul i vattnet och ville inte upp, tror att hon skulle simmat om jag försökt, men hade inte badkläder så det blev bara lite plask istället.
Sen ville Nicole rida en häst i vattnet så vi bytte så jag tog Max. Spenderade ett tag på att få i honom, utan resultat. En gång kom han ungefär en meter från vattenbrynet men inte mer, det var det närmaste han vågade gå.
 
Melissa och Belle!
Maja och Banjo! :D
MYYYSIGT! :D
Fredag:
Vi hade hoppning först. Vi körde lite dressyr i början. (tagen bakdel, bogen in osv.) Max tyckte det blev lite jobbig och ville gärna springa iväg. Vi hoppade banan vi hoppade idag :) Det gick bra, måste bara tänka på att inte hoppa före hästen, och verkligen räta upp mig och sita djupt i sadeln innan hindret. 
 
Red Lussan.... hmm lite oväntat! Har bara ridit henne en gång innan och det gick inte speciellt bra den gången. Somsagt red vi lite dressyr innan och hon tyckte att det var rätt jobbigt, speciellt när hon skulle gå kvar med tagen bakdel och bakbenen under sig i galoppfattningarna. Då började hon att protestera och det blev inte riktigt något utav det hela.
När vi hoppade gick det däremot mycket bättre och hon fick bra fart. Vi red igenom hela banan till tävlingen och hon hoppade super bra men det gick kanske lite snabbt. Fick en riktigt bra känsla inför tävlingen. Denna lektion klättrade hon ganska mycket i min topplista, från 11:e plats till ja vi får väl se ;)
 
Tempo + Dressyr:
Tog Belle, eftersom jag och Helena kom överens om att Max behövde vila lite inför tävlingarna.
Hade behövt ha spö på Belle, men hon gick bra ändå. Vi övade på bogen in, och galopp fattningar. Gick helt Ok med Belle när hon väl kom igång lite. Min 3:e favoriit ponniii! :D På Tempot red jag med Tilda och Maja. Vi fick typ tiden 7 min. Belle var helt slut efter det :p
 
Red Grynet på vallen, och som Nicole skrev övade vi mycket på bogen in på en långsida och sedan fatta galopp ifrån det. Hon tyckte att det var jätte jobbigt och ville inte alls. När jag verkligen orkade rida igenom övningen ordentligt hela vägen så blev det jättefina fattningar. Hade verkligen en super känsla då!
På tempot red jag med Emma, Alice och Linnea... vi travade nästan hela vägen då vissa av hästarna blev lite övertaggade. Det var första gången jag red tempo och jag skulle vara först, plus att jag aldrig ridit den vägen vi skulle ta så det kändes lite svårt men i slutändan gick det hur bra som helst... och jag fick stopp på ponnyn! :)
 
SUPER GLAD! ;D
 
/Nicole och Alexandra

Tävlingar

publicerat i Alexandra;

kom etta på hoppningen med lussan och trea på dressyren på Grynet. Är nöjd speciellt med dressyren då det var min första "tävling" någonsin där. Berättar mer om dagarna strax, och fyller i de andra inläggen med min del av lektionerna. :) /Alexandra

Ridläger dag 3 Onsdag

publicerat i Veckans ridpass;

Idag är det övernattning på lägret :D Så har inte tillgång till en dator. Men ska berätta om ridpassen...
Dressyren: Hade Grynet igen och det går bara bättre och bättre, hon är väldigt stark ibland och tar bettet... Speciellt i skänkelvikningarna då hon inte riktigt orkar hela vägen. För Nicole gick det super bra med Max hon lär sig honom mer och mer. Skänkelvikningarna såg super bra ut enligt mig. :)

På eftermiddags passet hade vi hoppning i stora ridhuset. Jag hade Nova och det gick inte så jätte bra, hon vägrade några gånger. Hon kändes verkligen inte som samma häst nu som innan sommaren då hon bara gått mini läger de senaste veckorna.  Men efter ett tag lossnade det och hon kändes bättre :). För Nicole gick det mycket bra, Max är duktig hopp ponny, men hon tyckte att det kändes lite osäkert ändå. :)

/Alexadra

 

Bilder från hoppningen idag, fotade av Maja Norin.

 

 

Ridläger dag 2 Tisdag

publicerat i Veckans ridpass;

Hej! Blir en snabb sammanfattning av dagen då jag mobilbloggar.

Nicole:

Dressyren:Vi tränade på att flytta hästarna, och jobbade vidare med tempo och fattningar. Hade Max, det gick helt bra. Förstår honom bättre nu. Lär mig att rida honom bättre o bättre, vilket är roligt!

Hoppningen: Vi hoppade studs. Hade Max igen! Han blev kanske lite stark ibland, men det gör inget. Fick honom över hindrena iaf ;) Man måste verkligen trycka till typ innan man hoppar, men jag hoppas han blir bättre när vi kommer igång. Det var ju första gången jag hoppade honom :S

Alexandra:

Dressyren: Grynet blev stark i flyttningarna när hon inte riktigt orkade och försökte dra upp huvudet pch springa iväg lite.. men det gick bättre och bättre när jag fick koll på hennes tempo. Måste verkligen tänka på att sträcka upp mig, speciellt på henne då man lätt hamnar framåt.

Hoppningen: Fick Bönan idag... vi red nere på vallen. Han kändes inte riktigt som han brukar, han var lite mer spänd och aa helt enkelt lite konstig. Det gick okej i hoppningen, fick till en bra studs eller vad det nu kallas. sen hann vi inte hoppa mer, kan inte säga mer än att han kändes inte som sig själv.

Teori: Vi longerade Silvea och Spirit. Alla som hade longerat förut skulle ta Silvea och de andra Spirit. Vi har gjort det en gång tidigare då var det Belle. Det gick faktiskt ganska bra fast Silvea var så ovillig och lite jobbig ibland då hon ofta stannade och vägrade att gå. 

 

 

Foton Maja Norin/Melissa Budak

Ridläger Dag 1 Måndag

publicerat i Veckans ridpass;
Hej!!
 

Är helt slut nu. Efter två ridpass och sen cykla tbx hem. Men det är ändå roligt!
Red Arabella från hagen, eftersom Saga inte gick att fånga.. Alex red Capitano.
Dressyren:

Jag fick Max. Önskade Saga och Max så fick en av dom jag valde iaf.
Vi övade på övergångar och att flytta hästen. Max var helt ok.
Lite vingligt, men de gick! Han blev helt fin på slutet :) Men om jag får honom fler gånger i dressyren ska jag kämpa mer med att få honom att gå på spåret med bakdelen. För han ville gärna putta ut bakdelen.
 
Fick somsagt ingen av de tre hästar jag önskade i dressyren utan fick Grynet. Det var väldigt länge sen jag red henne, men det var kul och hon är mycket roligare än vad jag minns. Första lektionen var ju bara lite känna på hästarna och se om man passade, vi red i helgrupp vilket blev väldigt trångt.
 
 
Markarbete:

Fick Max igen! Vilket gjorde mig glad! Vill lära mig att rida honom bra.
Vi övade på tempoväxlingar och ridvägar. Det var roligt! Max var vinglig, men det gick bättre än på dressyren iaf :D 
 
Skulle haft Spirit detta pass men bytte till mig Grå istället. Han var väldigt seg och ovillig. Han har ju mest gått teori och mini läger nu under de senaste veckorna. Iaf jag orkade inte riktigt rida igenom honom, hade behövt vara lite mer på med skänkeln men jag var helt död efter ett tag så det blev lite sådär och jag fick inte honom riktigt dit jag ville.
 
Sådär lagom röd i ansiktet ;)
Vi får väl se vilken häst man får imorn :S Helena sa att bara vissa får ha kvar samma hästar.. Är lite nervös inför de.. Men jag hooopppaass att jag får ha kvar honom!! :)
 
Fotade av Maja Norin
//Nicole

Ridläger!

publicerat i

Nu är vi äntligen på ridläger! Önskade tre olika hästar men fick ingen av dem på första lektionen... Fick grynet! Det gick super bra, hon är verkligen rolig att rida men lite stark ibland. Sitter på lunch nu, det blir ridning om en och en halv timme. Markarbete denna gång, och jag fick Grå tillfälligt så får vi se vem jag får sen. :) / Alexandra

Hästgodis!

publicerat i Nicole;
Hej!
 
Har precis bakat hästgodis till ridlägret. Hästarna måste ju få nått litet efter ett ridpass :P
Har längtat så mycket till ridlägret. Eller har nog längtat efter att få sitta på en häst och känna styrkan och viljan den har. Helt underbart! Men imorn är det äntligen dags att rida :D 
 
Hästgodis recept (10-12st):
Du behöver:
1 Morot
1 Äpple
1 1/2 dl Havregryn
2 msk vatten
1 knäckemacka
 
Gör såhär:
Riv moroten och äpplet i en skål. Krossa knäckemackan i små smulor. Häll i havregrynet och vattnet. Blanda! Om "smeten" känns torr kan du hälla i mer vatten. 
Forma hur du vill. Lägg i ugnen i ca. 10 så dom blir lite guldiga/bruna. Men dom får inte brännas! 
 
// Nicole
 

Någon som vill ta dessa?

publicerat i Frågor/Kommentarer;
Hej!
 

Jag och Alex har ett par Benlindor som vi inte använder.
Vi hade dom till Murphy som nu är såld, så vi har ingen användning av dom.
Så istället för att dom bara ligger i garaget så kan någon kanske ha nytta av dom?
Man kan säga att dom är nya, för vi har använt dom kanske 2 gånger fast dom är ett par år gamla. 
Vi ger dom gratis till den som vill ha dom ;) 
Dom är köpta på Hööks. Så om du vill ha dom Gratis skriv en kommentar här med din hotmail på ;)
/Nicole & Alexandra