Fina killen

publicerat i Veckans ridpass;
Valde tredje sist, det fanns Belle, Symfo och Lussan att välja mellan. Orkade inte ta Belle, för sist jag red henne var det inte så kul. Så tog Symfo som jag inte ridit på länge och oj vad jag glömt bort hur han är!
 
Vi red på volterna och gjorde skänkelvikningar. Drev honom väldigt mycket i början, inte så han ökade, utan så han skulle ta stöd för bettet. Han tog faktiskt stöd och slappnade av. På en del ställen, tex. När vi skulle skritta med små små steg på en liten volt tyckte han det blev jobbig och började hålla på. Ni vet hur Symfo kan vara? Backa, små stegringra och sparka.
 
Birgitta berömde mig för att jag fick Symfo att gå så fint, det är klart att det är kul med beröm ^-^
Nästa vecka vill jag nog ha Arabella eller Bönan kanske, vi får se! :p
/Nicole

Kossan

publicerat i Veckans ridpass;
Var ju som sagt sist eller typ för det var en som red igen. Fick Lussan och oj vad jag längtat efter att hamna långt ner på listan och få alla dessa hästar, typ lussan och Ivan mm. På riktigt alltså så är super glad! :D
 
Det gick bra men tyvärr så måste jag skylla på mitt finger som jag haft skavsår på länge, och nu under detta pass så revs det upp och det sved dö mycket!! Så ibland kände jag mig lite handikappad och kunde inte rida ordentligt jaja... 
Red mycket på volterna och hon mjuknade upp fint speciellt efter galoppen och även i galoppen ibland. Fina häst, känns som att om jag rider henne mer nu ett par veckor så kommer det tillslut gå toppen :)
Det gick alltså bra, haha och ibland i galoppen när hon inte orkade mer så höll hon på lite som symfo, lite sparkar och sånt här och där :P
/Alex

Förvånad? JA

publicerat i Veckans ridpass;
Så i Måndags valde ju jag sist, trodde jag skulle få Banjo eller Spirit. Men jag fick SAGA. Blev så förvånad, hon är väl ändå en favorit i hoppning? Eller är det bara vad jag trott hela tiden? 
Men var ju också glad :D Det absolut första hoppet från trav gick åt skogen. Eller hon vägrade fast sen hoppade hon ändå, ni vet?
Alla andra hopp gick bra, men fick driva henne ganska mycket och försöka hålla hennes huvud högt uppe. 
Jag är nöjd med ridpasset. Och jag har verkligen hittat Saga, då menar jag verkligen! Vi fungerar som ett team så fort lektionen börjat. Super härlig känsla! :)
 
Inga bilder .. tyväär.. 
Fina Saga <3
/Nicole

Bara att hänga med!

publicerat i Rolle;

Hhahah! Skrattar fortfarande för ridturen igår! Det gick så fort!

Vi red alltså ut, och tog den lite längre rundan. (Jag känner till alla ridvägar eftersom vi hade Murphy där, så vi red ju alla vägar som gick att rida) I alla fall, när vi skulle ta första galoppen upp för en backe så gick det bra, klev på riktigt bra och fick fart på min fasters häst också.
Sen hade vi skrittat en bit och bestämde oss för att galoppera igen, och då drog han iväg. VÄRSTA FARTEN! Det gick så sjukt snabbt att jag inte ens kunde se något för vinden piska i ansiktet och ögonen började rinna så det såg ut att jag gråtit. Jag hade ingen chans att stanna honom, om han tar bettet är det kört, då är det bara att hänga med och vänta tills hästen stannar, vilket jag gjorde.
När han lungnat ner sig lite så började vi trava igen men sedan kom en till backe och han fick fart igen. Fast den här gången var det inte galopp han stack i det var trav, sån trav han har tävlat i (eftersom han är ju en travare) och det gick minst lika snabbt som galoppen. Fast det var en ganska rolig känsla eftersom ryggen är helt still fast benen sprattlar under en.
Kände mig som en nybörjare som satt och bara hängde med, men ägaren sa att han bara har en växel ute och det är fullfart!

Men det var otroligt kul, längtar tills man kan rida på ängen och galoppera i full fart!
/Nicole

Mot Rolle

publicerat i Rolle;

Har varit riktigt dålig på att blogga, skärpning Nicole!

Tänkte skriva om måndagens ridpass idag eller imorgon. Jag blev OTROLIGT förvånad kan jag säga i alla fall..

Nåja nu är jag på väg mot Rolle, äntligen. Sitter bak i bilen eftersom det inte får plats där framme, mysigt! Var ju inte där förra Lördagen, så nu tänkte jag åka och rida honom igen. Vill så gärna rida ut idag, inte bara rida i ett ridhus :p men men, skriver mer sen ;)
/Nicole

Hoppning 20130121

publicerat i Veckans ridpass;
Valde först igår och är alltså sist nästa vecka :( 
 
Valde Max för jag ville testa hoppa honom, och ja han var super mysig! Hann hoppa mycket under lektionen och en lite längra bana också dock bara 70 cm typ för Birgitta hade fått reda på att vi inte hade markarbete veckan innan hehe :P Max hoppade som sagt super fint, även om han kanske var lite ostadig.
När vi red fram så var han mycket bättre än de senaste gångerna, han var rätt mjuk i munnen vilket är bra då han har blivit helt förstörd typ :( Till och med när vi flyttade bogarna så var han stadig och inte sådär omöjlig som då på dressyrkursen. Tummen upp för fina killen! 
 
Nästa vecka då.. sist..... Får göra det bästa av situationen helt enkelt! ;)
 
/Alex
Melissa och Max 

Först sen sist

publicerat i Veckans ridpass;
Har inte orkat eller hunnit skriva om lektionen i måndags. MEN det var riktigt kul, och hade ingenting att oroa mig för! Vi hade som sagt Lisa, vilket kändes bra då hon vet lite om mig. 
Fick ju välja först också! Fanns en massa roliga hästar men jag tog såklart Saga! Var hur taggad som helst :D
Känner att jag verkligen har hittat Saga, nu var hon inte alls sådär bråkig utan vi fick ett bra flyt redan från början. Kändes helt underbart, tänk så mycket man kan utvecklas med en häst :p
 
Saga är verkligen den underbaraste ponnyn jag ridit. Hon flyttade helt okej, men måste stärka mina skänklar så hon verkligen flyttar ordentligt. Lisa sa även att jag skulle öka trycket fram till bettet så hon verkligen tar stöd för bettet och slappnar av. 
 
Redan visade bilder, men men 
Foto: Maja --> www.majacanon.blogg.se
 
Nästa vecka är jag sist ): Och det är hoppning, vi får väl se vem det blir. Det spelar ingen roll så länge det inte är Banjo eller Grå :P 
 
/Nicole
 
 
 

P4

publicerat i Veckans ridpass;
Det var lite nervöst innan lektionen kan jag säga, vilka rider i gruppen, vilken häst kommer man få? Spirit, ny ridlärare och ja allt sånt där snurrade i huvudet. Men det gick bra och vi var inte så många i gruppen :) Skulle vara roligare att gå i p4an på tisdagar meen kan inte då. Hade inte Birgitta heller utan Lisa som vikarie.. vilket kändes ganska tryggt då jag ridit för henne många gånger. 
 
Nicole fick välja först och jag tvåa och det fanns massa kul hästar men jag tog Novisen. Skulle haft markarbete men det blev dressyr istället. Hon gick verkligen super fint! Galoppen gick också jätte bra för vi fick arbeta självständigt där. Sen körde vi bogen in, en volt och sedan en förvänd galoppbåge. Brukar aldrig kunna behålla formen in i galoppen men nu gick det faktiskt jätte, jätte bra. Fina hesten är nog min favorit ändå! :O 
 
Har värsta skavsåret på fingret efter förra veckan så slutet av lektionen gick sämst för det gjorde så ont! Men men finns inget att göra och lektionen gick faktiskt super :D
 
Ingen film eller bild från lektionen men här är en gammal video från i början av terminen, gick bättre idag ;)
 
 
Spola till lite efter mitten så kommer videon på mig om ni vill se ;)

Hoppas hoppas!

publicerat i Nicole;

Så idag är det dags att rida i P4:an.. :s det är ju ganska nervöst, men tanke på att dom som går där har ridit där ganska länge.
Sen är det ju en ny ridlärare, Birgitta. Vi två har bara ridit för henne 1 gång, och det var när vi typ precis hade börjat på brs.
Hoppas att jag kommer att trivas i den här gruppen, men det tror jag. Idag vill jag rida en häst som jag känner mig trygg med. Eftersom jag ridit Saga mycket på sistone, och jag känner att jag har bra koll på henne, så vill jag såklart ha henne. Men kan tänka mig även Ivan och Max :)
/Nicole

Mysigaste på länge!

publicerat i Rolle;

Är han underbar eller vad?

Igår åkte jag som sagt till 'stallet' med min faster. Mockade först och så, sen pysslade jag om Rolle. Kändes mycket bättre nu än sist, då jag var nervös.
Han är så stor! Men hur snäll som helst! :D

Det blev en ridtur ut alltså. Först tänkte vi bara skritta eftersom vi trodde det skulle vara halt.. Men icke xD

Han var hur mysig som helst ute! Och hans galopp var det bästa. Stora steg som man verkligen känner kraften i. Så underbart!

Jag kommer att få rida en ridlektion för Pernilla, (där vi lämnade min fasters sto, Lucy) med Rolle i Februari helt gratis! Kan det bli bättre!?
Min faster säger att hon är sjukt duktig, och he hållt på en hel del med Nordsvenskar innan. :D

Nu kör vi!

publicerat i Nicole;
Då är det dags för oss att byta grupp! Vi medelade Elin så fort vi kunde efter ridpasset. Hon sa att det fanns plats för två st i P4:an på Måndagar. Vi tog platserna såklart! Så nu är det klart, vi börjar på Måndag i gruppen :D Är super glad och taggad. Det är ju lite läskigt men samtidigt inte, fast det kommer nog att gå bra :) 

Första gången jag red Max, snart 1 år sen hahah, Max gulleunge :)
Imorn ska jag rida Rolle igen, ska troligtvis rida ut med min faster. Fast nu känner jag för att rida i ridhuset och köra bommar. Nåja skriver mer imorn eller på Söndag! ;)
/Nicole
 
 

Belle 10/01

publicerat i Veckans ridpass;
Valde tredje sist, så det fanns bara Banjo, Spirit eller Belle kvar. Tog såklart Belle, och OJ vad länge det var sen jag red henne sist! 
Hon har förändrats så mycket från hur hon var förut. Då va hon nästan känslig för mina hjälper, men nu reagerar hon ju knappast om jag skänklar. Jätte tråkigt ridpass, verkligen!
Skänkelvikningar och ökad trav, ja då undrar man ju lite... Varken Belle eller jag var på humör. Alla red in i Belles rumpa, vilken hon störde sig på så nästan hela ridpasset gick åt att byta plats, suck alltså...
 
Och såfort Belle började ta stöd för bettet så skulle vi skritta och ge hästarna långa tyglar. SUCK! Sen när vi kortade tyglarna var det bara börja om på nytt, och när hon  tog stöd för bettet så skulle vi skritta och ge hästarna långa tyglar IGEN! Gissa om jag blev sur...
 
Men tråkigt att Belle blivit så skänkeldöv, verkligen! Hon var en av mina favorit hästar att rida. Och jag är VERKLIGEN glad över att Melissa försöker skapa en bra relation med henne, det behöver hon. Lycka till Melissa, ni kommer absolut att fungera tillsammans! :)
 
/Nicole

Bästa ponnie!

publicerat i Veckans ridpass;
Våran grupp ska tydligen bli en p2a.. asså kan ni fatta en p2a??? Heelt sjuuk men jag förstår ändå varför för nu har det börjat massa mindre rutinerade ryttare i våran grupp. Nu måste vi verkligen byta grupp för det här funkar allvarligt talat inte längre! Till vilken p3a eller helst p4a som helst, fort nu, så fort som det går!
 
Hade iallafall Maxen idag och ibörjan gick det dåligt. Vet inte vad som hände men när jag red med "nybörjare" blev jag själv en, bara flängde runt en massa och alla red typ in i varandra och ja det var kaos helt enkelt! Gjorde jätte tråkiga och enkla övningar men sen när vi galopperat på volterna lite så släppte det både för mig och Max. Det gick mycket bättre och började fokusera och verkligen rida som jag brukar. Sen red vi skänkelvikningar och travlängningar resten av lektionen och de gick faktiskt förvånansvärt bra! Max lossnade helt och blev rund och fin. Är dock lite för hård i handen, speciellt i början var jag det antagligen för att jag var ganska sur då men under ridpasset släppte det och därför gick det bara bättre och bättre.
Lisa sa att han nästan aldrig blir så rund och fin så det kändes bra! Men förstår det då han bara går med på nybörjar lektioner och sen kanske bara rids tre ordentliga ridpass med duktiga ryttare i veckan. Lille häst <3
 
Juste ponnysen hade en ny sadel idag som han fick igår, den var super fin och mörkbrun men det var lite stelt att rida i den först men sen så gick det bra.. man sitter hur bra som helst i den! :D
 
Två bilder fotade av Maja på dressyrkursen.. det gick mycket bättre idag kan jag säga, han var så konstig då! ;)
/Alex
 

Såhär kommer det bli i fortsättningen

publicerat i Nicole;

Skolan tar väldigt mycket tid, har ganska många läxor, och annat. Jag kommer inte heller ha så mycket tid att blogga. Men jag kommer såklart att blogga om 'veckans ridpass' och så kommer jag skriva när jag ridit Rolle. Vi får se om jag slänger in andra inlägg också ;)

Ska nog åka till Rolle på lördag, jag har bestämt mig för att åka till honom 1 gång i veckan eftersom jag inte hinner med fler dagar :)

Hejdå..?

publicerat i Alexandra;
Hej hej! Ja nu har skolan börjat igen och den här terminen har att erbjuda en massa nationella prov och även andra inlämningar, prov. Som jag känner det nu så kommer det bara att dyka upp inlägg om veckans ridpass från mig för jag vill ha det sparat ;) Kan komma enstaka inlägg någon gång ibland när jag har  lust, tid och ork. Ska satsa på en mer datorfri, uppkopplingsfri termin nu. 
 
Bara så att ni vet, men Nicole kanske hinner/vill blogga :)
Hörs på tors/fred igen för min del när årets första ridpass kommer äga rum!
 
Finaste Max <3 Fotad av Emma :)
/Alexandra

Mysig heest

publicerat i Rolle;
Så idag åkte jag ut till stallet och testade rida Rolle! :D 
Först var jag ganska nervös eftersom jag inte är van att rida stora hästar och speciellt inte travare. Det var ganska stelt i början och många i ridhuset, så jag skrittade bara med långa tyglar ganska länge. Men sedan började jag korta  tyglarna och gå in på volter och så.
Kändes så konstigt! Han är ju inte van vid den dressyr som jag rider på BRS. Han var svår att ställa fast han var mjuk, och när han föll inåt i volten så försökte jag såklart ta ut honom på spåret med skänkeln. Men ingen reaktion. Jag satt tillslut och bankade för att han skulle flytta ut igen, men det hjälpte inte. Så jag började jobba med att han skulle lyssna på mina skänklar. Red in på kvartslinjen och försökte flytta ut honom. Först gick den verkligen inte, men efter ett tag så släppte han efter och flyttade, men inte så bra. 
Han har nog inte ridits i dressyr speciellt mycket :P 
 
Ingen bra kondis har han heller..haha efter några varv i trav på spåret så blev han helt slut och ville sakta av. Men mysig är han verkligen, och SUPER snäll! :D
 
När jag ridit ett tag fick jag koll på hur jag skulle rida honom, och det bara flöt på! Jätte roligt att rida honom, längtar redan till nästa gång (vi får se när det blir) och då ska jag köra bommar, så han lyfter benen ordentligt.
 
Han var mycket större än vad jag kom ihåg, eftersom jag satt på Sammy när jag såg honom, så då kändes han ganska liten :P
Det blev ingen galopp idag då jag inte kände för att galoppera än, ville lära känna honom, hur han är att rida och hur jag ska rida honom ;) Men nästa gång får det bli det :D
 
/Nicole

Vilken tur man har!

publicerat i Nicole;
Nu är man tillbaka från stallet! Det blev allt vanligt stallgöra, mocka, packa höpåsar, fylla på vatten och mys med Sammy ^^ UNDERBART!
 
Min faster sa att han har haft mycket träningsvärk, så han orkar inte riktigt jobba med framdelen ordentligt. Han lyfter inte sina framben ordentligt, så det blev mycket träning med bommar och att han verkligen lyfte på benen. Det var helt roligt! Men det är så svårt att rida i en western sadel när man inte är van. Mycket längre stigläder, så man knappt kommer upp ur sadeln, och haden måste vara långt fram och isär. 
Helt annan ridstil, så det är svårt att komma in i det. Men det gick helt bra tyckte jag. Glömde helt bort att fråga henne om hon kunde filma, men fotade lite när hon red :) 
 
Stallet har 37 boxplatser, och det finns allt från ponnyer till Shirehästar. Mysigt stall med stort ridhus :) Precis när jag red kom det in en man med sin häst. Min faster frågade honom om han kunde tänka sig att ha en mederyttare på hästen, och han sa: - Ja såklart!
Han sa att jag kunde få rida på den när jag ville, gratis! Han och hans fru äger stallet vad jag förstod i alla fall, så han är där nästan hela tiden. Jag fick börja hoppa låga hindet med hästen från början (eftersom den aldrig hoppat). Jag var helt chockad! 
 
Hästen heter Rolle, och är en Nordsvensk. Det har varit en travare, så han är väldig framåt och om man börjar ta mer i tyglarna så vill han bara öka tempot. Skulle vara hur kul som helst att rida den, speciellt börja hoppträna den! :D Vilken tur man kan ha!
 
Ska troligtvis testa rida den på lördag. Men ja, det får vi se ;)
Och det jobbigaste med western är att man inte får ta i tyglarna, man ska nästan bara ha helt långa tyglar och använda sätet inte händerna, hästarna ska mjukna upp själva man ska inte kräva av dom i början utan låta dom bli lösgjorda :S 
/Nicole

Ridaaah

publicerat i Nicole;

Barnvakt åt kusinens barn, det är vad jag ägnat mig åt denna förmiddag. Byta blöjor, mata, underhålla.. Inte det bästa i livet men men...

Idag ska jag äntligen ut till Sammy och rida honom :D har inte ridit honom på år och dar typ, sist jag skulle rida honom så var han ju sjuk den stackaren. Han hade ätit nån giftig växt!
Men nu är han på ett nytt stall igen, (nära där våran häst stod).

Jag ska be min faster att filma lite när jag rider. Tänkte också fråga henne om jag kan köra med lite bommar och så ;)

Skriver mer när jag kommer tillbaka!

(Har inte någon hästrelaterad bild på mobilen, så det får bli min senaste teckning på Jaden Smith) :)